05.04.2019

2019 Yılı Liseler Arası Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni

Bahçelievler 2019 Yılı Liseler Arası Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“Kitabın insanı, insanın dünyayı değiştireceğine kanaat getirenler olarak “okuyan liselilere” katkı sunmak adına “Biz Liseliler Kitap Okuyoruz” sloganıyla yola çıkan Bahçelievler İlçe Müftülüğü, 2019 etkinlikleri çerçevesinde ilçe genelinde düzenlenen kitap okuma yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Bahçelievler 2019 Kitap Okuma Yarışması Ödül Töreni 4 Nisan 2019 tarihinde 10:30' da gerçekleştirildi.

Programa Bahçelievler Kaymakam İlker ARIKAN, Belediye Başkanı Osman DEVELİOĞLU, İlçe Müftüsü Yunus ACAR, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin ÇIKRIKCI, Yarışmada Okunan Kitabın Yazarı Prof. Dr. Mehmet BAHÇEKAPILI ile Prof. Dr. Mehmet DAĞ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Ödül Kazanan Öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yenibosna Merkez Camii Müezzin-Kayyımı Fatih BAL’ın Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, İlçe Müftüsü Yunus ACAR’ın açılış konuşmasıyla devam etti. sonra sırasıyla mansiyon ödülü alan öğrencilerden başlayarak çeyrek altın, yarım altın ve umre ödülü kazanan öğrencilere ödülleri takdim edilerek hatıra fotoğrafı çektirilip program sona erdi.

Bahçelievler Müftülüğü olarak bu kampanyamıza katılan bütün öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Hayatları boyunca hep iyilikte yarışmaları temennisiyle her birine başarı, sağlık ve mutluluklar diliyoruz.

Ocak 2014'te Başlamıştık;

Bu sene 6.sını gerçekleştirdiğimiz Bahçelievler 2019 Kitap Okuma Yarışması’nı bu yıl da başarıyla geride bıraktık.

Bahçelievler Müftülüğü, dinimizin ilk emrinin "oku" olmasından   hareketle okumayı sevdirmek, değerler eğitimine katkı sağlamak, kardeşlik, erdemlilik vasıflarına vurgu yapmak gayesiyle ilkini Ocak 2014'te yaptığı kitap okuma kampanyasının 6.sını bu yıl gerçekleştirdi. Temel gayesi; Okumak, Doğru Bilgiye Ulaştırmak ve Doğru Bilgiyi Öğrenciler eliyle velilere evlere ulaştırmak olan yarışmada yaklaşık 7000 öğrencimiz yarıştı. Bu kampanya çerçevesinde Bahçelievler Müftülüğü, Bahçelievler Kaymakamlığı, Bahçelievler Belediye Başkanlığı ve Bahçelievler Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle Bahçelievler’de bulunan ortaöğretim kurumlarının 9. 10. 11. ve 12. sınıflarında okuyan öğrenciler arasında “Kitap Okuma Yarışması” düzenlendi.

30 Bin Liseli Öğrencimize Kitap Dağıttık

Gönüllülük esasına göre düzenlenen bu yarışma için öğrencilere, Bahçelievler Belediyesi’nin desteğiyle temin edilen, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları arasında olan “Kur’an-ı Kerim’i Anlamak” adlı kitap, şubat tatili öncesinde 30.000 öğrenciye dağıtılmıştı.

Sınav Heyecanı

Öğrencilerimiz, büyük bir zevkle okudukları bu kitaptan hazırlanan 100 sorunun cevap beklediği bir yarışma sınavına katıldılar. Sonucunda çok değerli ödüllerin bulunduğu bu sınavda öğrencilerimiz dereceye girebilmek için bir hayli ter döktüler. Okullar, türlerine göre gruplandırıldığı için dereceye girme şansının da oldukça yükseldiği bu yarışmada sonuçların açıklanmasıyla dereceye giren 40 öğrencimiz ödüllerine kavuştu.

Kazananlara Ödüllerin Takdimi

4 farklı grupta ( Anadolu Liseleri, İmam Hatip Liseleri, Teknik Liseler ve Kur’an Kursları) yapılacak olan değerlendirme neticesinde her gruptan ilk 10'a giren toplam 40 öğrencimize ödül verildi.

Ödüller şu şekilde taksim edildi:

Her gruptan
1., 2., ve 3. olan 12 kişiye umre