26.03.2024

ŞEHİT MAHİR AYABAK İMAM HATİP ORTAOKULU KONFERANS SALONUNDA ÇEDES TOPLANTISI DÜZENLENDİ

İlçe Müftümüz Mustafa KAYIŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin ÇIKRIKÇI, Şube Müdürümüz Murat ÇELİK, Çedes Koordinatörü Yayla Camii Müezzin Kayyımı Beytullah YILDIRIM, Çedes Milli Eğitim Koordinatörü Mehmet Şemsi BALAT, din görevlilerimiz ve öğretmenlerimizle biraraya geldi.

Toplumsal yaşantıda gençlerin içinde bulundukları sıkıntılı süreçlere değinen Müftü Mustafa KAYIŞ, internet ve sosyal medyada gençlerin karşı karşıya bulundukları tehlikelerin büyük olduğuna dikkat çekti. Gençler internet ve sosyal medya aracılığıyla dinsizleştirilmek, vatansızlaştırılmak, aileden kopartılmak ve cinsiyetsizleştirilmek isteniyor. Tehlike büyük. Çedes projesi kapsamında öğretmenler ve biz din görevlilerin sorumluluk alması gerekiyor dedi.

Toplantıda Bahçelievler ilçemizdeki 91 okul ile 75 camimiz eşleştirildi. Öğrencilerin gençlik merkezleri ve camilerle buluşturulmasının programlı hale getirilmesi ele alındı. Saha çalışmalarında karşılaşılan problemler konuşuldu.