16.07.2019

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

Bağcılar Müftülüğümüz tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle bir dizi etkinlikler düzenlendi. Bu kapsamda;

1- Tüm Camilerimizde "Şehitlerimiz İçin Kur'an Okuyoruz" kampanyası başlatılmış ve İlçe genelinde 582 hatim okunmuştur.2-Tüm Camilerimizde ve Kur'an Kurslarımızda 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü  Yaz Kur'an Kursu öğrenci ve velilerinin katılımı ile saat 10-12 arası "15 Temmuz Kardeşlik Etkinliği" programları düzenlenmiştir. 3-Tüm  Camilerimizde  15  Temmuz  2019  Pazartesi  günü  Öğlen  Namazından  önce "Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Şehitlerimiz İçin Dua" programı düzenlenmiştir. 4-  15  Temmuz  2019  Pazartesi  günü  Müftülüğümüzce  Bağcılar  Belediyesi  Halk Sarayında saat 14.00-17-00 arası "15 Temmuz Ruhu ve Kur'an-ı Kerim Ziyafeti" programı düzenlenmiştir.Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda “15 Temmuz Ruhu ve Kur’an Ziyafeti” etkinliğine Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar ilçe Müftüsü Ekrem Saylam, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa YILMAZ Müftülük Şube Müdürü Mahmut UZUN'ün katıldığı programda İlçe Müftülüğümüz imam hatipleri tarafından Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve Tasavvuf Musikisi sunuldu. Görevlilerimiz ve Halkın yoğun ilgi gösterdiği programda 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitlerimiz için toplu bir şekilde dua edildi.

Ayrıca 3 yıl önceki hain işgal girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit düşen Muhammet Ambar'ın Bağcılar Kirazlı Mezarlığı'ndaki kabri ziyaret edildi. Şehit Ambar'ın ailesi, yakınları ile İlçe Protokolu katıldı.Kabir ziyareti Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahilerin de okunduğu programda şehit Ambar için el açılıp dua edildi.