19.11.2018

BAĞCILAR MÜFTÜLÜĞÜNCE AİLE OKULU KONFERASLARININ İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Toplumsal birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunu daha da güçlendirmek, maddi ve manevi hastalıklara karşı bireyi ve aileyi güçlü kılmak, hayatın zorluklarına beraberce göğüs germek, milletçe dayanışmanın gerçekleştirilmesine katkıda bulunmak amaçlarına matuf olarak “Huzurlu Aile, Mutlu Toplum, Güçlü Millet” temasıyla aile konferanslarının ikincisi gerçekleştirildi. Aile konferanslarının ikincisini Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sn. Sedide AKBULUT verdi. Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda gerçekleştirilen programa din gönüllüleri, Kur’an kursu öğreticileri ve vatandaşlar katıldı. Açılış konuşmasında İlçe Müftüsü Ekrem SAYLAM aile üzerindeki tahribattan bahsederek varlığımızın temeli olan aile kurumuna sahip çıkmanın gerekliliğine vurgu yaptı. İlçe Kaymakamı Sn. Mustafa ELDİVAN Diyanet İşleri Başkanlığının aile kurumuna verdiği önemden ve aileye sahip çıkılmasına değinerek TV dizilerinin gençlerimizi gelenek ve toplumsal değerlerimizden uzaklaştırdığına dikkat çekti.

Proğramın katılımcısı Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sn. Sedide AKBULUT konuşmasında aile bağlarının güçlü tutulması hususunu ön plana çıkartarak, bu bağlamda “Dört S kuralı” olan Sofra, Sohbet, Seyahat ve Seccade birliğinin sağlanmasının toplumumuz açısından aile içerisindeki iletişimi arttıracağı, paylaşma duygusunu güçlendireceği, aile içi bağları daha diri, kuvvetli ve kalıcı olmasına imkân tanıyacağını ifade ederek konuşmasını tamamladı.