19.11.2018

BAĞCILAR MÜFTÜLÜĞÜ VE TÜRKİYE DİYANET VAKFI’NIN KATKILARIYLA HIZIR REİS KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ’NDE KUR’AN-I KERİM HEDİYE PROĞAMI DÜZENLENDİ

Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Hızır Reis Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Bağcılar Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın katkılarıyla Kur’an-ı Kerimi okuma ve anlama proğramı çerçevesinde öğrencilere 1350 adet Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Düzenlenen proğrama, Bağcılar Kaymakamı Sn. Mustafa ELDİVAN, Bağcılar Belediyesi kurucu başkanı ve İstanbul eski Milletvekili Sn. Feyzullah KIYIKLIK, Bağcılar Belediye Başkanı Sn. Lokman ÇAĞIRICI, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Mustafa YILMAZ ve Bağcılar İlçe Müftüsü Sn. Ekrem SAYLAM katıldı. Hediyelerin dağıtımı sırasında Bağcılar Kaymakamı Sn. Mustafa ELDİVAN günlük hayatta Kur’an-ı kerim okumanın faziletine temas etti. Sn. Feyzullah KIYIKLIK Kur’an-ı Kerim eğitiminin önemine değinerek bu eğitimin aslında anlamının özümsenip günlük hayata yansıtılması ve uygulanmasının gerekliliğini ifade ederek, bunun bir yaşam tarzı haline dönüştürülmesi gerektiğini beyan etti. Bağcılar Belediye Başkanı Sn. Lokman ÇAĞIRICI Kur’an eğitiminin sağladığı toplumsal faydaya değindi. İlçe Müftüsü Ekrem SAYLAM eğitimde meslek seçimi konusunu dile getirerek, bu süreçte hafızlık eğitiminin toplumumuz için anlam ve önemini belirtti. Hafızlık vasfının diğer mesleki vasıflardan daha üstün ve kalıcı bir anlam taşıdığını ifade eden Saylam; geçici sıfatlara değil kalıcı sıfatlara yönelmemiz gerektiğini, zira gerçek huzur ve saadetin burada olduğunu belirtti.