29.05.2020

İlçemizdeki Tüm Camiler Cemaatine Kavuştu.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta cemaatle namaz kılmaya ara verilen İlçemizdeki camiler bugün Cuma namazı ile birlikte cemaatine kavuştu. Camilerin yanı sıra bugün Cihangir Mahallesi Maraton Halı Sahaları, Firuzköy  Mahallesi Kapalı Semt Pazarı, Gümüşpala  Mahallesi Kapalı Semt Pazarı, Kemalpaşa Mahallesi Olimpik Halı Sahaları, Kemalpaşa Spor Kulubü Sahaları ve Yeşilkent Mahallesi Kapalı Semt Pazarında sosyal mesafe kuralına uyularak çizilen çizgiler çerçevesinde vatandaşlar cemaat ile cuma namazını kıldı.

Günler öncesinden cuma namazı kılınacak yerler hazır hale getirildi. Cuma namazı kılınacak alanlarda sosyal mesafe kuralları belirlendi. Bugün cuma namazını kılmak için gelen binlerce vatandaş abdestlerini evde aldı ve maskelerini takarak kendi  getirdikleri seccadelerle namazlarını kıldı.

İlçe Müftüsü, Bekir DERİN Cuma namazını Merkez Ulu Cami’nde kıldırarak hutbe irad etti. TDV Avcılar Şubesi olarak Camilerimizin ibadete açılması münasebetiyle şükür kurbanı kesildi. İstanbul’un fethi münasebetiyle okunan hatimlerin duası yapıldı.