05.02.2023

HER AYIN İLK PAZARI MİMAR SİNAN CAMİİ SABAH NAMAZI BULUŞMASI

Şubat ayının ilk pazarı Sabah Namazı Buluşması programını MİMAR SİNAN CAMİİ' nde gerçekleştirdik.

Program Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı.

Sabah Namazı akabinde İlçe Müftümüz Hüseyin AKSOY sohbet etti.

İlçe Müftümüz Sohbetinde;

اَلْمَالُ وَالْبَنُونَ زٖينَةُ الْحَيٰوةِ الدُّنْيَاۚ وَالْبَاقِيَاتُ الصَّالِحَاتُ خَيْرٌ عِنْدَ رَبِّكَ ثَوَاباً وَخَيْرٌ اَمَلاً ﴿٤٦﴾

Servet ve oğullar, dünya hayatının süsüdür; kalıcı olan iyi davranışlar ise rabbinin nezdinde hem sevapça daha hayırlı hem de ümit bağlamaya daha lâyıktır. (Kehf, /46)

وَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ : مَا نَحَلَ وَالِدٌ وَلَدًا مِنْ نَحْلٍ أَفْضَلَ مِنْ أَدَبٍ حَسَنٍ .

Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) bizlere şu hatırlatmada bulunmaktadır: “Hiçbir baba, çocuğuna güzel ahlaktan daha kıymetli bir miras bırakmamıştır.”(Tirmizi, birr, 33)

Çocuklar hem bir nimettir, hem de imtihandır.

Onları dünya ve ahiret saadetine ulaştıracak imam ve Salih amelle donatmak biz anne-babaların görevidir. Dünya hayatımızın süsü, evimizin neşesi olan çocuklarımızı Kur'an ahlakı ile yetiştirip, Ahiret hayatımız için de Cennet vesilesi olmaları için gayret gösterelim.

"Şehri imar ederken, Nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz; ihmal ettiğiniz nesil, imar ettiğiniz şehri tahrip eder", der mimar Turgut Cansever.

Göz aydınlığı olan evlatlarımızı sevelim ve onlara sevgimizi Kur'an ve Rasülullah ahlakını aşılayarak gösterelim.

Evlatlarımızın Kur'an'a, Sünnet'e, vatana-bayrağa ve ecdadına bağlı olarak yetişmelerini sağlayalım dedi.

Tesbihat, ilahiler ve Kur'an tilavetinin akabinde dua ve ikram ile de program sona erdi.

Gelecek Haftaki Pazar Sabah Namazı buluşması programımız ( 12 Şubat 2023) BAYRAKTAR CAMİİ'nde olacaktır.

Ailece Bekleriz...