10.06.2024

ATAŞEHİR'DE 23 HAFIZ İÇİN İCAZET MERASİMİ

ATAŞEHİR'DE 23 HAFIZ İÇİN İCAZET MERASİMİ DÜZENLENDİ

Müftülüğümüze bağlı Kur'an Kursunda hafızlıklarını tamamlayan 23 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Müftülüğümüze bağlı Barbaros Mahallesi Kız Kur'an Kursu'nda hafızlıklarını tamamlayan 23 öğrenci için Büyük Çamlıca Camii 1071 Kongre ve Etkinlik Salonunda "Hafızlık İcazet Merasimi" gerçekleştirildi.

Aksekili Mehmet Uslu Camii İmam Hatibi Mahmut Sağır ve Hafize Vildan KALKAVAN'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda selamlama konuşmasını yapan Ataşehir İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, hafızlık çalışmaları hakkında bilgi verdi ve Kur’an kursunda eğitim gören 23 öğrencinin hafızlıklarını büyük bir emekle tamamladıklarını ifade etti.

Program, Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkanı Ayten Koç'un konuşması ile devam etti. Hafızlığın önemine ve hafız ebeveyni olmanın mükafatına değinen Daire Başkanı Koç, mezun olan öğrencilere, onları yetiştiren ailelerine ve hocalarına emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Hafız öğrencilerin Kuran-ı Kerim'den sure tilaveti ile ilahi okunmasının ardından öğrencilere hocaları tarafından taç takıldı.

İcazet belgesi verilmesi sonrasında programda öğrencilere günün anısına plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Programa Kur'an Kursu yönetici ve öğreticileri, veliler ile öğrenciler katıldı.