04.04.2021

Arnavutköy İlçe Müftülüğünden Afrin’e 4-6 Yaş Kur’an Kursu

İstanbul Arnavutköy İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Arnavutköy Şubesi iş birliğinde Afrin’de 4-6 yaş gurubu Kur'an kursu açıldı.

Arnavutköy İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Arnavutköy  Şubesi iş birliğinde Zeytin Dalı Harekatı ile terörden arındırılan Afrin’de yaşayan çocukların eğitim görebileceği Kur'an kursu hizmete açıldı.
Suriye’de iç savaşın başladığı ilk günden itibaren bölge halkına yardım eli uzatan Türkiye Diyanet Vakfı, insani yardımdan eğitime, gıdan giyeceğe, yakacaktan barınmaya kadar hayata dokunan her alanda savaş mağduru ailelere destek oluyor.
Bu doğrultuda çalışmalar yürüten Arnavutköy İlçe Müftülüğü ve TDV Arnavutköy  Şubesi, “Haydi Arnavutköy Her Evin Bir Yetimi Olsun, Her Ev Peygamber Efendimize Komşu Olsun” projesini hayata geçirdi.
Proje kapsamında Arnavutköy  İlçe Müftülüğü din görevlileri ve hayırseverlerin desteği ile 100 yetim çocuğun eğitim göreceği "Cennet Tomurcukları 4-6 Yaş Kur'an Kursu" açıldı.

Açılış törenine Hatay İl Müftü Yardımcısı İrfan Açık, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Bahri Şamat, Arnavütköy İlçe Müftüsü Abdülkadir Boşal, Arnavütköy Şube Müdürü Habib Kaplan ve beraberinde gelen heyet, Bölge Koordinatörü Yusuf Keser, bölge yöneticileri, yerel müftüler ve bölge halkı katıldı.