26.03.2021

Arnavutköy İlçe Müftülüğü Yetimlere Hem Sıcak Bir Yuva Hem de Okul Sunacak

İstanbul Arnavutköy İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Arnavutköy Şubesi iş birliğinde Suriye'nin İdlib kentinde 100 hanelik bir yetim mahallesi ile birlikte bir de okul inşa edilecek.

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriye'nin İdlib kentinde savaş mağduru aileler için "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" temasıyla inşa edilen İyilik Konutları'na il ve ilçe müftülükleri düzenledikleri kampanyalarla destek olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Arnavutköy İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Arnavutköy Şubesi iş birliğinde; "Haydi Arnavutköy; İdlib’de Bir Yetim Mahallesi Kuralım" sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanyaya Arnavutköy Müftülüğü din görevlileri ile hayırseverler 50 konut ve 1 okul bedeli bağışta bulundu.

İlçe Müftüsü Abdulkadir Boşal, "Zor şartlar altında hayatlarını sürdüren savaş mağduru yetimlerimize ve ailelerine destek olmak amacıyla; 'Arnavutköy Yetim Mahallesi' kampanyamızı başlattık. Din gönüllülerimiz ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından kampanyaya çok büyük ilgi geldi. Kısa sürede İdlib'de projemizi hayata geçirerek savaş mağduru yetimlerimizi ve ailelerini sıcak bir yuvaya kavuşturacağız. Kampanyamız belli bir süreyle sınırlı olmayıp bundan sonra da gelen yardımları kabul etmeye devam edeceğiz. Kampanyamıza destek olan din gönüllülerimize ve katkı sağlayan tüm hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.