03.10.2018

Çatalca Müftülüğü Din Gönüllüleri ile Buluşma

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Çatalca Müftülüğü din gönüllüleri ile bir araya geldi.

Çatalca Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcısı Bahri Şamat, Çatalca Müftüsü Mehmet Çelebi ile din gönüllüleri katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Çatalca Müftüsü Mehmet Çelebi’nin selamlama konuşmasının ardından İstanbul Müftüsü Yılmaz, din gönüllülerine hitap etti.

Din hizmetinde adanmışlığın önemine vurgu yapan Yılmaz, “Gönüllülükle yapılan din hizmeti adanmışlık ister. Bu yüzden adananlar din gönüllüsüdür, atananlar da din görevlisidir. Gönüllülük ve adanmışlığa eren müstağnîdir; yaptığı iş ve hizmetlerden karşılık beklemez ve almaz. İnsanların derdlerine ve sevinçlerine ortak olur. Adanmış din gönüllüsünün gönülleri harekete geçirebilmesi için gönlünün sevgi âbidesi olması gerekir ki insanlara pozitif enerji aşılayabilsin. Sevgi ve heyecan aşılayan ve insanları ateşleyen duruma gelebilsin. Çünkü işin temeli insan sevgisidir. Önemli olan gönül yapmak ve gönle girmektir. Gönlüne girmediğiniz insanın beynine eremezsiniz. İşin temeli insan sevgisidir” dedi.

Din gönüllüsünün yeniliğe açık olmasının önemine vurgu yapan Yılmaz, şunları söyledi:

“Gönül eri din gönüllüsü olmak gelişime açık olmaktır. “Kendini yenilemeyen yenilir.” Yâni hem mağlûb olur, hem de başkaları tarafından yenilip yutulur. Kendini geliştiren ise yücelir. İlim öğrenmek, fıtratımıza yaratılıştan verilen bir ihtiyaçtır. İlmin nihâî zirvesi bizi yoktan var eden Allah’ı kalb ile tanımaktır. Din hizmetinin öngördüğü insan modelinde kendini geliştirmek esastır. Din gönüllüsünün ilgi alanı, branşı ve bilgisiyle sınırlı değildir. Bir kitap şeklinde önüne açılmış bulunan dünyanın bütün güzellik ve hikmetleri onun ilgi alanına girer. O kâinat kitabını ve kendisini okumasını bilir.”

Program sonrası Yılmaz, konferansa katılan din gönüllüleri ile tek tek selamlaştı. 03.10.2018