10.08.2018

Fethi Ahmet Paşa Camii ibadete açıldı

Üsküdar'da restorasyonu tamamlanan Fethi Ahmet Paşa Camii'nin açılışı dualarla gerçekleşti.

Üsküdar Karacaahmet Mahallesi’nde restorasyonu tamamlanan Fethi Ahmet Paşa Camii'nin açılışı dualarla gerçekleşti. Karacaahmet Mezarlığı'nın içerisinde bulunan caminin açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan, Üsküdar Belediye Başkanı Sayın Hilmi Türkmen ile çok sayıda vatandaş katıldı. Fethi Ahmet Paşa Camii cuma namazı öncesi İstanbul Müftüsü Yılmaz’ın yaptığı duayla açıldı.

İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Ya Rabbi, açılışını gerçekleştireceğimiz bu güzel mabedi kıyamete kadar payidar eyle. İçini müslümansız, kubbesini Kur’an’sız, minarelerini ezansız bırakma. Ezanlarıyla, bayraklarıyla, tekbirleriyle kıyamete kadar yaşamayı şu güzel yurdumuza nasip ve müyesser eyle ya Rabbi. Allah hayırlı mübarek eylesin” şeklinde dua etti. Yılmaz, daha sonra hutbe irad etti ve cuma namazını kıldırdı.

Fethi Ahmet Paşa Camii'nin açılmasıyla Üsküdar'da açılan cami sayısı 61'e yükseldi. 10.08.2018