10.11.2021

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Vefatının 83. Yıl Dönümünde Dualarla Anıldı

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete irtihalinin 83. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen mevlit programında dualarla anıldı.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş’un katılımıyla gerçekleştirilen program, Beyoğlu Dolmabahçe Bezmi Alem Valide Sultan Camii’nde gerçekleştirildi.

Öğle namazı öncesinde Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda mevlit okundu, Müftü Safi Arpaguş tarafından dua edildi.

Müftü Safi Arpaguş, yapmış olduğu niyazında başta cumhuriyetimizin kurucusu, ülkemizin banisi, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilere dua etti.

Mevlit programına İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Vali yardımcısı Niyazi Erten, 1. Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Hüseyin Aksu, Beyoğlu İlçe Kaymakamı Mustafa Demirelli, Beyoğlu İlçe Müftüsü Arif Cevlek, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

Program, yapılan duaların ardından kılınan öğle namazıyla sona erdi.