12.04.2021

Bolluca Ensar 4-6 Yaş Kur’ân Kursu Binasının Temeli Dualarla Atıldı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İstanbul Şubesi tarafından yaptırılan Arnavutköy İlçe Müftülüğü Bolluca Ensar 4-6 yaş Kur’ân Kursu binasının temeli dualarla atıldı.

Kur’ân-ı Kerim tilavetinin ardından İstanbul İl Müftü yardımcısı ve Arnavutköy İlçe Müftü vekili Ömer Erden’in açılış konuşmasıyla başlayan program, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın konuşması ile devam etti.

Temel atma töreninde yaptığı konuşmada geleceğimizi emanet edeceğimiz çocukların zihinlerinin ve gönüllerinin hak ve hakikatle buluşmasında 4-6 yaş Kur’ân Kurslarının önemine değinen İstanbul Müftüsü Mehmet Emin Maşalı, “Eğitim yapılabilecek en önemli yatırım alanıdır. Eğitim ihmal edildiği takdirde siz diğer alanlarda ne yaparsanız yapın asla ve asla başarı elde edemezsiniz. Eğitim sadece zihne, belleğe, hafızaya bilgiyi yüklemek değil; sahip olduğu bilgi ve birikimi insanlığın yararına kullanacak, elde ettiği malumatı başkalarının da güzelliklerle buluşmasını sağlayacak bir anlayışı aktarmaktır. İşte Başkanlığımızın 4-6 yaş Kur’ân Kursu başlığı altında sunduğu eğitim hizmeti bunu temin etmeyi amaçlar.” dedi.

Kur’ân eğitiminde 4-6 yaş kurslarının öneminin altını çizen Müftü Mehmet Emin Maşalı, “Başkanlığımızın Kur’ân eğitimi noktasında en önemli ayağının 4-6 yaş Kur’ân Kursları olduğu kanaatindeyim. Çocuklarımızın burada zihinlerini, dimağlarını, ufuklarını, hayata bakış açılarını şekillendirecek ve belki de sonraki süreçlerde kendilerinin tüm tutum ve davranışlarını etkileyecek olan sağlıklı bir bakış açısı elde edecekler.” ifadelerine yer verdi.

Din Eğitiminin çağın şartları gözetilerek yapılması gerektiğini vurgulayan İstanbul Müftüsü Maşalı, “Her çağın hayata bir bakış anlayışı var. Çocuklarımızı yetiştirirken kendi bulundukları dönemin şartları içerisinde yetiştirmemiz gerekir. Hz. Ali efendimize nispet edilen bir söz vardır: ‘Çocuklarınızı sizin yetiştiğiniz zamanın şartlarına göre değil; onların yetiştiği zamanın şartlarına göre yetiştirin terbiye edin.’ diye. Günümüzde artık 70’li yıllarda, 80’li yıllarda 90’lı yıllarda alışık olduğumuz eğitim-öğretim anlayışının ve fiziki şartlarının çok üstüne çıkmamız gerekir.” sözlerine yer verdi.

İstanbul İl Müftü yardımcısı Bahri Şamat’ın dua yaptığı programa, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Arnavutköy İlçe Kaymakamı Ahmet Odabaşı, Arnavutköy İlçe Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, İstanbul İl Müftü yardımcıları Bahri Şamat, Mustafa Yavuz, Ayşe Coşkun ile davetliler katıldı. Program, kurban kesilmesinin ardından temel atma töreninin yapılmasıyla sona erdi.