05.08.2020

Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşı Chelsea Lyn Sousa İslam’ı Seçti

Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı Psikolog Chelsea Lyn Sousa, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın makamında düzenlenen törende Kelime-i Şehâdet getirerek Müslüman oldu.

Müslüman olmak istediğini belirterek İstanbul Müftülüğüne başvuran Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı Chelsea Lyn Sousa, İstanbul Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehâdet getirerek Müslüman oldu.

Sousa için İstanbul Müftülüğünde, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın makamında İhtida Merasimi düzenlendi.

İhtida merasiminde Müftü Maşalı, Müslüman olan Sousa’ya İslâm dininin temel esasları ile ilgili bilgiler verdi. Chelsea Lyn Sousa için düzenlenen tören, yapılan dua ile tamamlandı.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen ihtida merasiminin ardından Müftü Maşalı, Chelsea Lyn Sousa’u tebrik ederek İhtida Belgesi ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından İngilizce Kur’ân-ı Kerîm Meâli ve çeşitli hediyeler takdim etti.

İhtida merasiminde Mısır Eski Evkaf Bakanı Prof. Dr. Cemal Abdüssettar’da bulundular.