27.03.2020

112 İletişim Merkezine İstanbul Din Görevlilerinden Destek

Yeni Tip Koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara sokağa çıkma yasağı uygulamasının ardından, ihtiyaç sahibi vatandaşlardan 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen talepler, Vefa İletişim Merkezleri aracılığıyla görevliler tarafından karşılanıyor. Bu süreçte İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI, Vefa İletişim Merkezinde din görevlilerinin görev almasını sağlayarak programa 60 personelle destek verdi.

İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi USTA Başkanlığında ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Pınar KIROĞLU’nun katılımıyla Covid19 salgınına karşı alınan önlemler içerisinde gerçekleştirilen programda konuşan Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI şu yönde değerlendirmede bulundu;

“İstanbul Müftülüğü olarak her zaman topluma hizmet için varız. Yeni Tip Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlar neticesinde topluma sunduğumuz hizmeti tam anlamıyla yerine getirememenin üzüntüsü içerisindeyiz. Kurum olarak, Vefa İletişim Merkezleri aracılığıyla yapılan bu anlamlı ve ulvi görev sayesinde topluma hizmetimizi sürdürmüş olacağız. Hizmet noktasında İl Müftülüğümüze ne görev düşerse elimizden geleni yapmaya her zaman hazırız.

‘Celbi menâfi, Def’i mefâsid’ (İyilik yapmak ve kötülüğü def etmek) kapsamında yerine getirdiğimiz bu görevin ne kadar ulvî, dîni, Nebevî ve Kur’ânî olduğu hatırımızdan çıkarılmamalıdır.

Burada görev alan tüm arkadaşlara cân-ı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Allah sa’yınızı meşkûr eylesin. Allah razı olsun. İyi ki varsınız.”