16.04.2019

Bolluca Ensar Yatılı Kız Kur’an Kursu’na ziyaret

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Arnavutköy Müftülüğü Bolluca Ensar Yatılı Kız Kur’an Kursu’nu ziyaret etti.

Ziyarete İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın yanı sıra İstanbul Müftü Yardımcısı Bahri Şamat ve Arnavutköy Müftüsü Abdülkadir Boşal katıldı. Kurs öğrencilerine hitap eden Yılmaz, şunları söyledi:

“Fani dünyada iz bırakabilmenin üç yolu vardır. Peygamber Efendimiz (SAV) ‘İnsanoğlu ölür, üç şey sebebiyle amel defteri açık kalır. Birincisi sadaka-i cariyedir. (Yani cami, mektep, kurs gibi kalıcı ilim yuvalarını hayır hizmeti bırakanlar). İkinicisi ilim bırakanlardır. (Yani hafız yetiştirenler, talebe yetiştirenler.) Üçüncüsü salih evlat yetiştirenlerdir.’ buyuruyor. Dolayısıyla sizler salih amellerin işlendiği, güzel bir Kur’an müessesesinin içinde bulunuyorsunuz. Bu müessesenin kıymetini bilin. Hafızlığınızı yaptıktan sonra imam hatip ve ilahiyat tahsil ederek ümmete ve millete yararlı ve faydalı insanlar olun. Kendinizi küçük görmeyin; her biriniz geleceğin anneleri, hanımefendileri, ablaları, irşad edici mürşideleri olacaksınız. İnşallah Hz. Ayşe ve Hz. Fatıma gibi ümmete yararlı genç hanımefendiler olursunuz. Zamanınızı iyi kullanın, hedefleriniz olsun. Şu noktaya yükselmek, şunu olmak istiyorum deyin. Hedefleriniz olursa ona göre çalışırsınız, çalıştığınız zaman da başarıya daha kolay ulaşırsınız. Yatacağınız kalkacağınız, ders çalışacağınız veya oyuna ayıracağınız zamanınız belli olsun. O zaman daha iyi başarılara imza atarsınız. Allah Teala sizleri bu güzel hayırlı işlerde muvaffak kılsın. Bu müesseseyi ihya eden hocalarımıza, arkadaşlarımıza ve kardeşlerimize teşekkür ediyorum.”