17.03.2019

Güngören’de Cami Gençlik Buluşması

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Güngören Hüseyin Kocacık Yavuz Selim Camisi’nde gençlerle sabah namazında buluştu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda tesbihat yapıldı ve dualar edildi. Programda yaptığı konuşmada İslam tarihinde dönüm noktası olan savaşlar olduğunu belirten Yılmaz, “Bedir, Malazgirt ve Çanakkale bunlardandır. Bedir Savaşı müslümanların ilk defa bir düşmanla karşılaşmasıydı. O yüzden Allah’ın Rasûlü bu savaşı çok önemsemişti. Malazgirt’te Sultan Alparslan kendisinden beş kat daha büyük orduyu, Türk, Arap ve Kürt askerlerle birlikte tarumar ediyor ve Anadolu coğrafyası Müslümanlara açılıyordu. Anadolu’nun vatan toprağı haline getirilmesi Malazgirt Savaşı’yla olmuştu. Malazgirt’ten sonra Balkanlara geçiş ve İstanbul’un fethi ile 600 yıllık Osmanlı hilafeti gerçekleşecek ve İslam dünyasından birlik ve beraberlik teessüs edecektir.” dedi.

“İslam dünyasının ve tarihimizin en önemli zaferlerinden birisi Çanakkale’dir” diyen Yılmaz, “Ecdadımız Balkanlara geçip Bulgaristan’ın, Yunanistan’ın, Kosova’nın, Bosna Hersek’in, Romanya’nın peyder pey fethedilerek Avusturya’ya kadar Osmanlı topraklarına katmıştır. Bu coğrafyada Müslümanların varlığından rahatsız olan Batılıların hedefi ve planları Osmanlı’yı ve Müslümanları geriye püskürtmek olmuştur. Osmanlı, gerilemeye başladığı zaman ‘hasta adam’ ilan etmişlerdir. Yedi düvel ile Çanakkale’ye geldiklerinde bu ülkenin insanları ve bu ümmetin mensupları, sadece Türkler değil Kürtler, Araplar, Çerkesler, Arnavutlar, Boşnaklar, Pomaklar Çanakkale’nin geçilmeyeceğini göstermişlerdir. Bu yüzden Çanakkale, çok önemli bir savaş ve zaferdir. Çanakkale zaferi, Anadolu topraklarındaki birlik ve beraberlik ruhunu gösteren en önemli olaylardan bir tanesidir. Çanakkale düşseydi İstanbul, Anadolu ve topyekün bu coğrafya belki de elimizden çıkma ihtimali ile karşı karşıya kalacaktı.” diye konuştu.

Çanakkale ruhu ile yeniden ayağa kalkılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, “Cuma günü Yeni Zelanda’da gerçekleşen saldırı bize Çanakkale’yi söylüyor. Çanakkale’deki niyeti bugün yeniden gündemimize taşıyarak, bizi tehdit etmeye çalışıyor. Orada 49 masum Müslümanın kanını dünyanın gözleri önünde döküyorlar. Bu zihniyetlerinin hala devam ettiğini dünyaya göstermek istiyorlar. Yazılanlar gözlerinin Türkiye’nin, İstanbul’un, Çanakkale’nin üzerinde olduğunu gösteriyor. Bu yüzden Çanakkale ruhu ile yeniden ayağa kalkmak ve bu toprakların sahibi, maliki olduğumuzu ve ebediyete kadar kimsenin bu coğrafyadan bizi çıkarmaya gücünün yetmeyeceğini âleme göstermemiz gerekiyor. Bizi öfkelendirmeye çalışıyorlar ama asla bu öfke ile tepki vermeyip, serinkanlılıkla evlatlarımızı en güzel şekilde yetiştirerek bunu onlara göstermek zorundayız. Bu da kendi değerlerimize, nesillerimize sahip çıkarak gerçekleştireceğimiz bir durumdur. Yoksa gerçekten geleceğimizi karanlık olabiliriz. Hamd ederiz ki, bu ülkenin insanları, erleri, erkekleri, kadınları, yiğitleri 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü sırasında ülkelerine, bayraklarına, istiklallerine, istikballerine nasıl sahip çıktıklarını dosta düşmana gösterdiler ve canlarıyla bu ülkeyi hainlerden kurtardılar. Bu manada milletimizden, gençlerimizden eminiz. Bu coşkunun, heyecanın, sahibiyet duygusunun payidar olmasını arzu ediyoruz. Bu da ancak mabetlerde, camilerde gençlerimizle, insanlarımızla buluşarak değerlerimizin aktarılmasıyla mümkün olur” ifadelerini kullandı.

Programa İstanbul Müftü Yardımcıları Musa Bilgiç ve Veysel Işıldar ile Güngören Müftüsü Yunus Bıçakçı ile gençler ve cemaat katıldı. Program sonunda cemaate çorba ikram edildi. 17.03.2019