15.03.2019

Yeni Zelanda şehitleri için gıyabi cenaze namazı

Türkiye’nin dört bir yanındaki camilerde Müslümanlar, Yeni Zelanda’da iki camiye düzenlenen terör saldırısında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

İstanbul’da çok sayıda vatandaş, cuma namazı sonrası Fatih Camisi avlusunda bir araya geldi. Burada, saldırıda hayatını kaybedenler için kılınan gıyabi cenaze namazını İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı. Yurdun dört bir yanındaki camilerde, cuma sonrası Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edildi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Ali Erbaş katliamla ilgili “Vahşice saldırıyı şiddetle lanetliyorum” dedi.

Yılmaz, Beril Dedeoğlu’nun cenazesini kıldırdı

İstanbul’da geçirdiği beyin kanaması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede iki gün önce hayatını kaybeden Eski Avrupa Birliği Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu ile Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya'nın da aralarında bulunduğu, akademi ve siyaset dünyasından birçok isim ve yakınları katıldı.

Cenaze töreninde Dedeoğlu'nun eşi Basri Dedeoğlu, kızı İlayda, oğlu Efe ve kardeşi Ali Gümüş taziyeleri kabul etti. Cenaze törenini İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı. 15.03.2019