09.12.2018

Arnavutköy’de Cami Gençlik Buluşması

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Arnavutköy Merkez Camisi’nde gençlerle sabah namazında buluştu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın yapıldığı buluşmada, dualar edildi. Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, “Ömrün en kıymetli kısmı gençliktir dönemidir. Gençlik dönemi bedenin, zekânın, heyecanın en yüksek bir dönemdir. Hayat gençlik dönemlerindeki hedeflerimize göre şekillenir.” dedi.

“Gençlerin ibadet ve kulluk ortamında, mabette yetişmesi onun değerlerine sahip çıkması açısından çok önemlidir” diyen Yılmaz, “Bu yüzden biz gençlerle beraber olmayı, onlarla bu mekânı, bu meclisi paylaşmayı önemsiyor, onlarla biraraya gelmeye özen gösteriyoruz. Allah Teâla onları var etsin ve bu yolculuğumuzu daim etsin. Çünkü gençlere manevi emanetimizin en güzel aktarılacağı ortam camidir. Buradaki duygudaşlık onlara intikal edecek, onlardan da inşallah kıyamete kadar bu güzellikler daim olacaktır. Duamız ve niyazımız budur.” diye konuştu.

Sabah namazı buluşmalarına gelen gençlerin önümüzdeki yıllardaki ülkeyi yöneteceğini belirten Yılmaz, “Gençlerin sabah namazında buluşması onların ufuklarının ileriye yönelmesidir. Bugün bu sabah namazı buluşmalarına gelen gençlerimiz yarının ülkeyi yöneten insanları, cumhurbaşkanları, başbakanları, milletvekilleri, valileri, belediye başkanları olacaklar ve inşallah bu güzellikleri emanet olarak alıp inşallah ebediyete taşıyacaklardır. O yüzden bu mirasın intikali çok önemli.” ifadelerini kullandı.

İslam dünyasının savrulduğu bir dönemde Türkiye’ye çok önemli hizmetler düştüğünü belirten Yılmaz, şunları söyledi:

“Yaşadığımız coğrafya zor bir dönemden geçiyor, İslam ülkelerinin savrulduğu bir dönemdeyiz. İslam ülkelerinin en güzel yerlerinin Bağdat’ın, Şam’ın tahrip olduğu, Yemen’in sıkıntı yaşadığı bir dönemdeyiz. Bu dönemde Türkiye ve Türkiye’deki gençlere çok önemli hizmetler düşüyor. Bunların farkında olmamız gerekiyor. Bu da inanmış ve âlim insanların mevcudiyetiyle olacak bir şeydir. O yüzden gençlerimizin gönüllerine ve zihinlerine şimdiden âlim olmayı, ülkeyi yönetmeyi ya da ülkeyi yönetecek insanlara rehberlik etmeyi yerleştirmemiz gerekiyor. Medeniyet kurduğumuz dönemlerde çöküşümüzün temel sebebi âlim insanlarımızın azalması bitmesidir. Âlimlerimizi çoğaltırsak inşallah yeniden ayağa kalkma şansımız daha çok olacaktır. Âlimlerin bulunduğu ülkelerde de uleması da, ümerası da aynı istikamete doğru yürüyecek ve ülkemiz daha aydınlık günlere doğru koşacaktır. Çünkü İslam coğrafyası bizden bunu bekliyor. İslam coğrafyasındaki savrulmuşluk ancak Türkiye’nin omuz vermesi, insanlarımızın şaha kalkmasıyla bitecek durumdadır. Elhamdülillah iyi durumdayız ama daha iyi olmamız gerekiyor. Bugün inşallah o günlere doğru ilerliyoruz. Daha iyi olması için hep birlikte Cenab-ı Hakk’a dua ediyoruz.”

Namaz sonrası cemaate Arnavutköy Belediyesi tarafından çorba ikram edildi.

Programa Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, İstanbul Müftü Yardımcıları Veysel Işıldar, Bahri Şamat, Musa Bilgiç, Arnavutköy Müftüsü Abdülkadir Boşal ile gençler ve vatandaşlar katıldı. 09.12.2018