08.12.2018

Sancaktepe şehitleri için Mevlidi Şerif okundu

Sancaktepe’de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kahraman askerlerimizin aziz ruhları için Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı, Mevlidi Şerif okundu ve dualar edildi.

26 Kasım Pazartesi günü Sancaktepe’de eğitim uçuşunu yapan askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Albay Göksenin Aytural Saylan, Kara Pilot Üsteğmen Aykut Yurtsever, Teknisyen Astsubay Üstçavuş Emre Vahit Bekli ve Piyade Uzman Çavuş Şahin Aslan için Kuran-ı Kerim ve Mevlidi Şerif okutuldu.

4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı tarafından Samandıra Motta Restoranda düzenlenen programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu,  Kara Havacılık Komutanı Tuğgeneral Osman Dirmencioğlu, 4. Kara Havacılık Alay Komutanı Albay Mehmet Tayfun Ülbegi,  Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Tarık Yusuf Uçar, Sancaktepe Müftüsü Muammer Turan, Sancaktepe Şehit Prof.Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurettin Yiyit, mahalle muhtarları, askeri erkân, şehitlerin aileleri ve yakınları katıldı.

Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan mevlidi şerif ve ilahilerin ardından İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Ya Rabbi, aziz milletimizin gönlünde taht kuran şehitlerimizin geride bıraktıklarına, onların değerlerine sahip çıkmayı ve görevlerini tamamlamayı nasip eyle.” sözleriyle şehitler için dua etti.

Mevlidi Şerif programı, yemek ikramı ile sona erdi. 08.12.2018