08.12.2018

Üsküdar’da Cami Gençlik Buluşması

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Üsküdar Çilehane Camisi’nde çeşitli üniversitelerde okuyan gençlerle sabah namazında buluştu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın yapıldığı buluşmada, dualar edildi. Programda konuşan Yılmaz, “Gençleri önemsiyoruz çünkü milletimizin geleceği, istikbali ve hazinesidir. Gençlik insan hayatının en değerli dönemidir. Çocukların olmak istediği, yaşlıların kalmak istediği dönemdir. O yüzden gençlerin büyüklerinden tevarüs ettiği değerlerini güzelliklerle kuşanması elbette geleceğimize ümitle bakmanın teminatıdır.” dedi.

İslam medeniyetinde âlimlerin önemine dikkat çeken Yılmaz, şöyle konuştu:
“Milletlerin gelişmesi, kalkınması medeniyet üretecek yetişmiş insanlarla olur. 14 asırlık İslam tarihi boyunca kurduğumuz medeniyetlerin asıl kurucuları âlimlerimiz olmuştur. Büyük âlimlerin olduğu dönemlerde Maveraünnehir, Kuzey Afrika, Endülüs ve Osmanlı gibi büyük medeniyetler oluşmuştur. Âlimlerin arkası kesilince İslam dünyası zamanla medeniyetlerini kaybeden bir noktaya geldi. Bugün İslam dünyası yeniden ayağa kalkmak istiyorsa kendisine yeni âlimler yetiştirecek ortamlar tesis etmeli ve gençlerimizin her biri bu heyecanla İslam âlimleri olmak üzere kendilerine hedefler koymalıdır. Bu vakıfların banisi Aziz Mahmud Hüdayi gibi âlim ve arif insanlar olmak bu manada çok anlamlı ve önemlidir. İmam-ı Azam olmak, İmam Buhari olmak, İmam Malik olmak, İmam-ı Gazali olmak gibi hedefleri bulunan gençlerimiz hayatlarını buna göre kurguladıklarında elbette varacakları nokta o istikamette olacaktır. Gençlerimizin bu âlimlerimizi örnek almalarını ve kendilerini küçük görmemelerini tavsiye ediyorum.”

İslam’ın barış algısının terörle ifsat edilmek istendiğini belirten Yılmaz, “Bugün DAEŞ, İŞİD, Boko Haram gibi gruplar Müslümanlığın ‘selam’ olan barış algısını ifsat etmek üzere dünyaya terör yayıyorlar. O yüzden İslam’ın güleryüzünü, o mütebessim çehresini dünyaya tanıtacak alim ve arif gençlere ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Program sonunda Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı tarafından gençlere çorba dağıtıldı. 08.12.2018