30.11.2019

İlçemiz Öğrenci Evlerimizde Kalan Öğrencilerimizle İstişare Buluşması Yapıldı

Üsküdar Müftülüğü olarak, İlçemizde 2’si erkek öğrenci evi olmak üzere 18 öğrenci evimiz bulunmakta ve bu evlerimizde 8’i erkek, toplam 100 talebe ikâmet etmektedir.

Üsküdar Müftülüğümüz tarafından Türkiye Diyanet Vakfı Üsküdar Öğrenci Evleri’nde kalan üniversite öğrencilerine yönelik “Öğrenci Buluşması” düzenlendi.

Öğrencilere moral ve motivasyon sağlamak, bilgi düzeyleri ile kurumsal aidiyetlerinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen programda, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın eşi Seher Erbaş ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın eşi Esra Albayrak öğrencilerle bir araya geldi.

Ayrıca programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, Üsküdar Müftüsü Ali Çakmak, Müftülük personeli ve din görevlileri de katıldı.

Programda, söz alan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın eşi Esra Albayrak, algı üzerine bir konuşma yaptı. İlçe Müftümüz Ali Çakmak kısa konuşmasının sonunda öğrenci evimiz sakinlerine umre sözü verdi. İstanbul Müftümüz Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı ise, öğrenci evlerinin önemine atfen yaptığı konuşmasında bu evlerin öğrencilerin rahatlamasına vesile olduğundan bahsetti. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali ERBAŞ hocamızın hanımı da: Din eğitiminde yaşanan zorluklara değindi ve Kur’an Kurslarımızın geldiği noktaya temas etti. İstişari bir havada geçen program, öğrenci evlerimizde kalan öğrencilerden birkaçının da söz almasıyla nihayete erdi.