03.12.2019

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Programı İdrak Edildi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Üsküdar Müftülüğü ve İstanbul Müftülüğü iş birliği ile hazırladığımız “I. Engelsiz Şölenimizi” büyük bir katılımla Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirdik.

Programın açılış Kur’an-ı Kerim Tilavetini kendisi de görme engelli olan İlçemiz Selimiye Camii İmam-Hatibi Ahmet SARIKAYA okudu.

Programda İlçe Müftümüz Ali ÇAKMAK, İl ve İlçe Koordinatörü olarak görev yapmakta olan Vaiz Ahmet Sinan KARA da birer konuşma yaptı.

Asıl engelin insanın uzuvlarında değil; yüreğinde, sevgisinde, insanlığında ve maneviyatında olduğunun bir nişanesi olarak engelli kardeşlerimiz katılımcılara birbirinden muhteşem, içten ve sıcak gösteriler sergilediler.

Programda emeği geçen tüm kardeşlerimize, emek veren hocalarımıza, koordinatörlerimize, özellikle geçtiğimiz günlerde babasını kaybeden fakat bu üzüntüyle de olsa aldığı sorumluluğun bilinciyle işitme engelli öğrencilerini  gösteriye hazırlayan  koordinatörününüz Arzu SÖĞÜT hocamıza ve öğrencilerine , bizlere hadis ve şiir sunumunda bulunarak bizleri son derece duygulandıran Reşide KARA hocamıza ve öğrencilerine, bizlere işitme engeli olan bir kişinin doktora gittiğinde yaşadığı olayları anlatan tiyatro ekibine, Küçükçekmece Çamlıkaltı Görme Engelli   Kuran Kursundan programa iştirak eden ve ilahi dinletisiyle katkı sunan  kardeşlerimize ve Hasan USLU hocamıza, programa ev sahibi olarak büyük destek veren Üsküdar Müftümüz Ali ÇAKMAK hocamıza, bizi yalnız bırakmayan il Müftü Yardımcımız Hüseyin DEMİRHAN hocamıza, aldığı vazifeyi büyük bir  sorumlulukla yerine getirmeye çalışan koordinatörlüğümüzün  sunuculuğunu gerçekleştiren İl Koordinatörümüz Sema ÇAKIR hocamıza, Tuzla Koordinatörümüz Selami ÜSTÜNDAĞ hocamıza,  neyzen ve semazen ekibine ve tüm katılımcılarımıza, bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz.