28.08.2018

ÜSKÜDAR İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ
Evlendirme Memurluğu

1- NÜFUS CÜZDANININ ASLI VE FOTOKOPİSİ

a-Ehliyet, pasaport vb ile müracaat kabul edilmemektedir.
    b-Resimsiz, soğuk damgasız, TC Kimlik No’suz, yıpranmış ve on yılı geçmiş kimlikler kabul edilmez.

c-Kimlik kartındaki fotoğraf ile son halinizin örtüşmesi gerekmektedir.

d-Medeni durumu hanesinde “Evli” yazan kimlikle müracaat edilemez.

e-Boşanma varsa boşandıktan sonra kimlik değiştirilmelidir.
2- SAĞLIK RAPORU

a-Aile hekimliğinden ve sağlık ocaklarından resimli sağlık raporu alınmalıdır.

b-Özel kurumlardan alınan sağlık raporları aile hekimince onaylatılması durumunda kabul edilecektir.

c-Sağlık raporunda Talasemi (Akdeniz anemisi) testi yapıldığına dair ibarenin bulunması zorunludur.

d-Sağlık raporundaki fotoğraf ile evlilik işlemlerinde kullanılan fotoğraf aynı olmalıdır.

3- 5 ADET VESİKALIK FOTOĞRAF

a-Eşlerin her ikisine ait son 6 ay içinde çekilen fotoğrafları olmalı.

b-Kadınların alın, çene ve yüzleri açık olmak şartıyla başörtülü fotoğrafları da kabul edilir.

c-Fotokopi ve bilgisayardan çoğaltılan resimler geçersizdir.

d-Fotoğraflar 4,5x6 cm ebatta ön cepheden çekilmiş olmalıdır.

e-Evlilik işlem evraklarında kullanılan tüm resimler aynı olmalıdır.

f-Fotoğraf sivil giysilerle çekilmiş olmalıdır. Üniformalı fotoğraf kabul edilmez.
4- EVLENME BEYANNAMESİ (Bu form Müftülükte doldurulacaktır)

5- NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ (Nüfus Müdürlüğünden alınan kişinin tam künyesi ile nüfus açısından

evlenmesine engel bir halinin bulunup bulunmadığını gösteren) veya

EVLENME EHLİYET BELGESİ (Nüfus Müdürlüğünden alınacak)

BAŞVURUDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

1- Üsküdar  Müftülüğüne evlilik işlemleri için müracaat edilebilmesi için;

a-Çiftlerden en az birinin Üsküdar İlçesi sınırları içerisinde ikamet etmesi

b-Çiftlerin her ikisinin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekmektedir. Eşlerden biri yabancı

uyruklu ise evlendirme işlemi için Belediye Evlendirme Memurluğuna müracaatı gerekmektedir.

c-Üsküdar dışında oturduğu halde Müftülüğümüzde nikah kıydırmak isteyen çiftler, ikamet ettikleri yerin

evlendirme memurluğundan ikisi birlikte izin belgesi almaları durumunda nikah işlemleri Müftülüğümüzde yapılabilecektir.
2- Evlenecek kişilerin, birlikte başvuru yapması zorunludur. Ancak eşlerin noterden özel vekalet vermesi durumunda vekillerinin müracaatı da kabul edilir.
3- Eksik evrakla müracaat kanun gereği kesinlikle kabul edilmez.
4- Evraklarda kazıntı ve silinti olmamalıdır. Tüm evraklarda kişiye ait bilgiler birebir aynı olmalıdır.

5- Tüm evraklar son altı ay içinde alınmış olmalıdır.

6- Kızlık soyadını kullanmak isteyen kadınlar ilgili matbu evrakı müracaat sırasında evlendirme memuru önünde imzalayacaktır.
7- Mal ayrılığı talebi olanlar noterden aldıkları “Mal Rejim Sözleşmesi”ni veya talebini başvuruda iletmelidir.
8- 18 yaşını dolduranlar kendi iradeleri ile; 17 yaşını dolduranlar, anne ve babasının bizzat müracaatı veya noterden alacakları anne-baba muvafakati ile; 16 yaşını dolduranlar mahkeme kararı ile evlenebilir.

9- Bayanlar boşandıktan veya dul kaldıktan 300 gün sonra evlenebilirler, boşandıktan veya dul kaldıktan sonraki 10 ay içinde evlenmek isteyen bayanlar, mahkemeden “İddet Kaldırma Kararı” getirmek zorundadır.
10-Maliye Bakanlığınca belirlenen evlilik cüzdanı ücreti olan 98.50 TL müracaatta tahsil edilmektedir.

“EVLENECEK ÇİFTLERİ TEBRİK EDER, İKİ CİHAN SAADETİ DİLERİZ”