08.08.2018

TDV'ye Kurban bağışında bulunan Üsküdar Müftüsü'nden vatandaşlarımıza çağrı..

Türkiye Diyanet Vakfı'na kurban bağışında bulunan Üsküdar Müftüsü Ali ÇAKMAK, kurbanını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşları TDV’ye bağışta bulunmaya davet etti.

Müftü ÇAKMAK yaptığı açıklamada Üsküdar Müftülüğü olarak 2017 yılında 256 kurban vekalet hissesinin, ülkemizde ve yurt dışında onlarca ülkede İslami usullere göre “Türkiye Diyanet Vakfı Güvencesiyle” kestirilip dağıtıldığını, bu yıl amaçlarının daha fazla hisseyi, gözü ülkemizden gelecek hayırlarda olan ve bir lokma ete muhtaç dünya mazlumlarının sevinçlerini artırmak olduğunu belirtti. Bu kapsamda Üsküdarlı vatandaşlarımızın hayırlarını beklediklerini, cami görevlilerimiz aracılığı ile ya da bizzat müftülüğümüze gelerek bağışta bulunulabileceğini belirten ÇAKMAK, "bu bayramda daha fazla sevinç, daha fazla mütebessim yüz, daha fazla doyan mideler" oluşturmak istediklerini ifade etti.

TDV. 2017 yılında 257.789 kurban hissesini 139 ülke ve 450 bölgede kesmiş, bu hisselerin 230.727 adedini yurt dışında, 27.062 adedini yurt içinde keserek 2.450.000 aileye ulaştırmıştır.