07.05.2018

İlçemizde Din İstismarı ile Mücadele Seminerleri Düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığınca tertip edilen ve ev sahipliğimizce gerçekleştirilen "Din İstismarı ile Mücadele" seminerleri" üç grup halinde yapıldı.

Seminerin birinci grubu: 07 Mayıs 2018 Pazartesi günü saat: 10:00'da İslam Araştırmaları Merkezinde (İSAM) din görevlilerimizin yoğun olarak teveccüh ettiği bir atmosferde, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İŞLİYEN'in moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Aziz  Mahmut Hüdayi Camii İmam-Hatibi Mustafa EFE’nin yaptığı program, İlçemiz Valide-i Cedid Camii İmam-Hatibi Kerim ÖZTÜRK’ün Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müfümüz Ali ÇAKMAK, Din istismarıyla ilgili din görevlileri olarak vazifemizin eksiklik kabul etmediğini, bu ulvi görevdeki aksaklıkların boşluklara sebebiyet vermesi tehlikesinin sonuçlarının illegal terör örgütlerine saha açması ile neticelenmesi tehdidine değindi.

Sırasıyla, Diyanet İşleri Başkanlığı Döner Sermaye İşletme Müdürü Bünyamin KAHRAMAN ve Diyanet İşleri Başkanlığı Uzmanı Av. Ertuğrul COŞKUN söz aldı.

Döner Sermaye İşletme Müdürü KAHRAMAN,  FETÖ'nün nasıl bir sinsi yapılanma olduğu ile ilgili bilgiler paylaştı. Ardından söz alan DİB Uzmanı COŞKUN da, DAİŞ terör örgütünün iç yüzüne dair paylaşımlarda bulundu ve bu örgütün bünyesine nasıl eleman kazandırmada yürüttüğü sinsi planlara dair konulara değindi.

Son olarak söz alan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İŞLİYEN, her iki konuşmacının aktardıkları konuya ilişkin tafsilatlı bilgiler paylaştı ve biz din görevlilerine düşen vazifelere değindiği seminer nihayete erdi.

Seminerin ikinci grubu: 07 Mayıs 2018 Pazartesi Saat: 18:00’e Üsküdar Belediye Binasında, İlçemiz kurum amirleri, STK temsilcileri, muhtarlar, cami dernek başkanları ve personelimizin katılımıyla yapıldı.

Sunuculuğunu Hz. Ali Camii Müezzin-Kayyımı Bekir KÖSE’nin yaptığı program, İlçemiz Mihrimah Sultan (İskele) Camii Uzman İmam-Hatibi Mustafa ALTIN’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından başladı.

Açılış konuşması için İlçe Müftümüz söz aldı. Akabinde Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Burhan İŞLİYEN söz aldı ve din istismarına ilişkin katılımcılara tecrübe paylaşımını sundu.

Seminerin üçüncü grubu: 08 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat: 18:00’de Üsküdar (KADEM) Kısıklı Öğrenci Yurdu konferans salonunda, kız üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.