29.12.2017

Yavuztürk Fatih Camii ve Kur'an Kursu hizmete açıldı

İlçemiz Yavuztürk Mahallesinde yapımı sona eren Yavuztürk Fatih Camii ve Kur'an Kursu açılışı gerçekleştirildi. 29.12.2017 cuma günü kılınan cuma namazı sonrası açılışına İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Üsküdar Müftümüz Dr. Enver Osman KAAN ve Şube Müdürümüz Abdullah GÜLDALİ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan AYDIN,  mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Amine Hatun Camii Müezzin-Kayyımı Mustafa ALPHAYTA'nın Kur'anı-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşması yapan Üsküdar Müftümüz Dr. Enver Osman KAAN "Gerek yetişkinlere gerek 4-6 yaş grubu evlatlarımıza hizmet edecek olan Kur'an Kursumuz hayırlı olsun. İnşaallah özellikle 4-6 yaş grubuna hitap edecek Kur'an Kurslarımızı her mahallede hizmet edecek şekilde açmaya çaba göstereceğiz. Açılışımıza iştirak eden bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum, Allah hepinizden razı olsun " dedi. Müftümüzün konuşmasından sonra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi TÜRKMEN, Üsküdar AK Parti İlçe Başkanı Halit HIZIR ve Üsküdar Kaymakamımız Murat Sefa DEMİRYÜREK de söz aldılar.

Yıldızhan ailelerinin de katkılarıyla açılışı yapılan Kur'an Kursu'nda 2 sınıfında 4-6 yaş öğrencilerine, 3 sınıfında da yetişkinlere eğitim verecek olan toplam beş sınıf bulunmaktadır.