11.01.2020

İstanbul Müftüsü Mehmet Emin MAŞALI, Ümraniye Müftülüğü Personeli ile Buluştu

İstanbul Müftüsü Mehmet Emin MAŞALI, 08.01.2020 tarihinde Ümraniye İlçe Müftülüğü’ne bağlı personelle bir araya geldi. İl Müftüsü MAŞALI, din hizmetinin yetkin kişiler kanalıyla ve sahih yollarla yürütülmesinin önemli olduğunu, bu yüzden de personelimizin marifetini geliştirecek çalışmaların önem arz ettiğini ifade etti. MAŞALI, bütün bunların ötesinde personelin kurumsal aidiyetinin de alabildiğine önem arz ettiğini belirtti ve kurumsal aidiyeti zedeleyici hususları ortadan kaldırmanın bu camiaya mensup herkesin görevi olduğuna işaret etti.

İl Müftüsü MAŞALI Ümraniye ilçesinde görev yapan meslektaşlarıyla gerçekleştirdiği hasbihal toplantısında konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Geçmişte olduğu gibi bugün de bir sosyal değişim yaşıyoruz. Bu değişim her ne kadar menfi yönleri barındırsa da müspet tarafları da içeriyor. Öyle ki eskiye nazaran daha çok okuyan, kültürel anlamda kendini geliştiren, sosyal konulara daha ilgili, çevre hassasiyeti biraz daha öne çıkmış, bilişim teknolojilerindeki gelişmelere bağlı olarak bilgiye daha kolay ulaşabilen ve dünyadan daha çok haberdar olan bir toplum ve sosyolojik yapı var. İrşat vazifesi ifa eden kişiler olarak bu kültürel gelişime ayak uydurmamız elzem. Bunu başaramadığımız takdirde yürüteceğimiz irşat faaliyetleri, sunacağımız din hizmetleri toplumda karşılık bulmayacaktır. O yüzden değişen sosyolojiye uygun bir birikimle çıkmalıyız toplumun karşısına ve yine buna uygun bir dil ve üslup inşa etmeliyiz. Bunu başardığımızda başta gençlerimiz olmak üzere toplumu daha iyi saracağımız ve onlarla kuracağımız duygu birliğini daha da pekiştireceğimiz muhakkak.”

İl Müftüsü MAŞALI, din görevlilerinden cami hizmetlerinde ve irşat faaliyetlerinde daha hassas davranmalarını, özellikle de göreve müdavemetten ve kuruma sadakatten asla ödün vermemelerini isteyerek sözlerini tamamladı.

Hasbihal toplantısı, sabah İmam Hatip ve Müezzin Kayyumlarla, gün ortasında daire personeliyle ve öğleden sonra da Kur'an kursu öğreticileriyle. personelin düşünce, öneri, soru ve sorunlarının dinlenmesiyle ve sorunlara nasıl çözümler üretilebileceğine yönelik görüş alışverişiyle son buldu.