10.10.2019

1 – 7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası Nedeniyle Personelimiz İle Ümraniye Millet Bahçesinde Kahvaltılı Buluşması

1 - 7 Ekimi 2019 tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle tüm personelimiz, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan MUSLU ve Emekli Din Görevlileri Ümraniye Millet Bahçesinde 04 Ekim 2018 Cuma günü Ümraniye Müftülüğü ve Ümraniye Belediyesinin organize ettiği kahvaltıda buluştu. Hacı Hakkı Ekşi Camii İmam Hatibi Mustafa BİÇER 'in okudu Kur'an-ı Kerimle başlayan programda açılış konuşmasını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan MUSLU yaptı.

Prof. Dr. Ramazan MUSLU’ mezkûr hafta ile alakalı görüş ve dileklerini, din görevlilerimizin toplum nezdindeki önemine ve sorumluluğuna dikkat çekerek bu görevin peygamber mesleğinin devamı olduğunu belirtti. Muslu devam eden konuşmasında “Cami hayattır, Hayat Camidedir.” mesajıyla konuşmasını bitirdi.

Selamlama konuşmasında Caminin sosyal hayattaki yerine değinen Müftümüz Muharrem GÜL, “Cami, hayatımızın merkezindedir. Cami; ibadet, inanç ve İslam eğitimi noktasında milletimize hizmet etmek için en önemli vasıtalardan birisidir.” “Cami, birliği ve beraberliği sağlayan en önemli vasıtadır” diye konuştu.

Camiler ve Din Görevlileri haftası sebebiyle din görevlilerimize kahvaltılı ikramında bulunan Ümraniye Belediye Başkanımız  İsmet YILDIRIM programda din görevlilerimizin haftasını tebrik ederek belediye olarak her daim camilerimizin ve din görevlilerimizin destekçisi olacaklarını belirtti.

Programa katılan görevlilerimizden birkaç hocamız hafta münasebetiyle dilek ve temennilerini dile getirdiler. Program Emekli Müftü Faruk TUT hocamızın duasıyla nihayete erdi.