10.10.2019

Ümraniye Müftülüğü Ağaç Dikme Etkinliği

Ümraniye Müftüsü Sayın Muharrem GÜL öncülüğünde "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla belirli camilerde sabah namazını müteakip cemaatle ve din görevlilerimizle birlikte fidan dikme etkinliği gerçekleştirdi. İlçemiz Refiye Soyak Camii ve Hacı Ömer Karagül Caminde gerçekleştirilen fidan dikimi Müftümüz Muharrem Gül’ün şu ifadeleriyle son buldu.

“Kıyamet kopmaya yakınken elinizde bir ağaç fidanı varsa ve onu dikmeye vakit bulabilirseniz onu dikin.” hadisinin önemine dikkat çekerek yeşil örtünün genişletilmesi konusunda farkındalık oluşturmak için toplumun en önemli yapı birimini oluşturan aile bireylerinde doğaya sahip çıkma hususunda bilinç düzeyinin yükseltilmesini sağlamak gerektiğini ifade etti. Ağaç dikimine din görevlileri yoğun ilgi gösterdi.