07.11.2018

Dini Yayınlar Tanıtım Toplantısı

6 Kasım 2018 Salı günü Ümraniye Belediye Nikah salonunda, Ümraniye İlçe Müftülüğümüz ev sahipliğinde, Şile, Sancaktepe ve Çekmeköy ilçe müftülüklerinin katılımıyla “Dini Yayınlar Tanıtım Toplantısı” yapıldı.

Toplantıda DİB Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih KURT, İl Müftü Yardımcısı Ömer ERDEN, Haseki Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Adil BOR, Sancaktepe, Çekmeköy, Şile İlçe Müftüeri ve Din Görevlileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Ümraniye İlçe Müftüsü Muharrem GÜL, din hizmetinde dini yayınların vazgeçilmez bir ihtiyaç olduğunu, öncelikle başkanlık tarafından basılan dini yayınların halka doğru din bilgisi verme konusunda önemli bir ihtiyacı karşıladığını, her geçen gün basılı ve görsel yayınlar konusunda halkın beklentisinin Allaha şükür başkanlığımız tarafından önemli derecede karşılandığını ifade ederek, bu konuda katkısı olanlara teşekkür etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Dini Yayınlar Genel Müdürü Fatih KURT “Artık Başkanlığımız her alanda varlığını ve faaliyetlerini ortaya koymaktadır. Başkanlığımız birçok kurumun en önemli paydası haline gelmiştir. Geldiğimiz bu noktada artık din hizmetimizin önünde engel olmadığı gibi mazeretimiz de yoktur.” Diyerek sözlerine şöyle devam etti.

DİB ve TDV dünyaya en geniş yelpazede din hizmeti sunan ve en fazla sosyal projeler üreten kurumdur.

Yayınlarımız din hizmetinin bir parçasıdır. Yaklaşık 70 yıllık bir yayın geçmişine sahip olan Başkanlığımız şuan itibari ile 1500’ü aşkın basılı yayını bulunan ve halen Tefsir, hadis ve dini ilimleri konusunda çalışmalarını devam ettiren, 27 dil ve lehçede yayınlarıyla dünyanın bir çok ülkesine yayın hizmeti götüren, insana din konusunda iyiyi ve doğruyu sunan amaç ve gayretiyle hareket eden bir kurumdur.

Bunların yanında 1  Tv ve 3 Radyo  ile de görsel başında önemli bir yere sahiptir.

Tüm yayınlarımız internet üzerinden alınabilir.

Program konuşmanın akabinde soru ve cevaplarla sona erdi.