03.08.2018

Yaz Kur'an Kursları Kapanış Programı

Ümraniye Müftülüğü, Ümraniye Belediyesi, Ümraniye Millî Eğitim Müdürlüğü ve Ümraniye İlçe Gençlik Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen sportif faaliyetler kapsamında bu yıl 4.sü gerçekleşen Yaz Kuran Kursu Spor Okulları’nın Kapanış Töreni Hekimbaşı Spor Tesislerinde yapıldı.

Yaz Kuran Kursuna giden çocukların din eğitiminin yanında sportif faaliyetlerde bulunarak sosyalleşmesini ve kaynaşmasını sağlamak amacıyla Yaz Kur’an Kursu Spor Okulları’nın kapanış töreni Hekimbaşı Spor Tesislerinde yapılan törenle gerçekleştirildi.  Programa Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye İlçe Müftüsü Muharrem Gül, Ümraniye İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan CAN ve Belediye Başkan Yardımcıları, muhtarlar, Cami Gençlik Kolları, öğrenciler ve aileleri katılım sağladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, ilahi ve kaside dinletisinin ardından Ümraniye Belediyesi Mehter Takımının mehteran gösterisiyle devam etti.

Ümraniye İlçe Müftüsü Muharrem Gül, “Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a, İlçe Mîlli Eğitim Müdürümüze, Ümraniye Kaymakamına, din görevlilerine ve bilinçli davranarak çocuklarını bu kurslara gönderen velilere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Çocuklarımız camilere gelerek Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar. Aynı zamanda onlara tatil atmosferi yaşatmak için spor tesislerimizde öğretmenler eşliğinde spor eğitimi de veriyoruz. Böylece Kur’an Kurslarını daha cazip hale getiriyoruz. Binlerce çocuğumuz bu kurslardan istifade etti. Spor Kulübümüz tarafından verilen branş dersleri ve okul bahçelerine kurduğumuz havuzlarda hem tatile gidemeyen çocuklarımız için tatil havası oluşturuyoruz hem de onların eğitimlerine destek veriyoruz” dedi.

Önümüzdeki yıllarda bu tarz programları, hem niteliğini hem de niceliğini arttırarak devam ettirmek istediklerini vurgulayan Başkan Hasan Can, “ Programda emeği geçen herkese ve çocuklarını böyle bir hizmet almaları için bizlere emanet eden ailelere çok teşekkür ediyorum. Yapılan turnuvalarda dereceye giren çocuklarımızı tebrik ediyorum. 2018-2019 eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere başarılar diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ise, “Bugün bizim için son derece gururlu ve sevinçli bir gün. Kur’an öğrenen çocukların aynı zamanda spor faaliyetleriyle bir arada tutulması çok önemli. Hem dini bilgiler, hem akıl oyunları hem de fiziksel aktivitelerle birlikte bedensel ve zihinsel olarak gelişmeleri sağlanıyor. Bu güzel ve faydalı çalışmaya öncülük eden, maddi-manevi desteğini esirgemeyen Ümraniye Belediyesi’ne ve programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yaz Kur’an Kursu Spor Okulları kapsamında düzenlenen futbol turnuvası ve akıl oyunları turnuvasında dereceye girerek ödül almaya hak kazanan öğrencilere kupa ve madalyalarının verilmesinin ardından program sona erdi.