10.10.2018

Camiler Haftası Münasebetiyle Panel Düzenlendi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Müftülüğümüz tarafından 2 Ekim Salı günü tuzla Belediyesi Nikâh ve kültür Sarayında panel gerçekleştirildi.

Panel açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından Akşemsettin Cami İmam Hatibi Enver Kaynak Kur’an-ı Kerim Tilaveti bulundu. Tilavetinin bitiminden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri haftası’’ ile ilgili sinevizyon gösterisi izlendi. Daha sonra panelistler kürsüye davet edildi.

İlk olarak Panel Başkanı Tuzla İlçe Müftüsü Ali Erhun kürsüye davet edildi. Ali Erhun’dan sonra sırayla Tuzla Vaizi Mehmet Yazıcı, Tuzla Vaizi Osman Nuri Demir, Tuzla vaizi Hasan Basri Yıldız ve Tuzla vaizi Mücahit Torgut sahnedeki yerini aldı.

İlk olarak Panel Başkanı Tuzla ilçe Müftüsü Ali Erhun konuşma yaptı. Konuşmasının sözlerine şu şekilde başladı; ‘’Allah Resulu Aleyhissalatu Vesselam elbette ki çok büyük özellik bir miras bıraktı. Bu miras apartmanlar, arsalar, bağlar, bahçeler değil. Kuran-ı Mübin ve Din-i Mübin-i İhsan. Bu iki hususun arz edildiği, anlatıldığı iki makam; biri Mihrap biri de Minber. Fahr-i Kainat Efendimizin miras bıraktığı bu iki makam bizlere emanet.

‘’HZ. MUHAMMED MUSTAFA S.A.V’ İN VARİSLERİSİNİZ’’
Sizin adınızı değişik şekil de ifade ettiler. Din Gönüllüsü, Din Görevlisi vs. denildi ama bana sorarsanız adınız Hz. Muhammed Mustafa S.A.V’ in varislerisiniz. Onun miraslarını devam ettiren güzel, güzide arkadaşlarımızsınız. Çünkü o mirası bıraktığı iki makama siz hizmet ediyorsunuz.

‘’YERYÜZÜNDE Kİ EN GÜZEL VE MUKADDES İŞ’’
Benim bir büyüğüm, laik olmadığımız halde her karşılaşmamız da ve telefon da ‘’Efendimin Varisi’’ diye hitap eder. Bende utanırım, çünkü bu mirasa sahip çıkmak, bunu temsil etmek gerçekten zor ve ağır bir iş. Biz yeryüzünde ki belki de en güzel en mukaddes işi yapıyoruz. ‘’

Tuzla ilçe Müftüsü Ali Erhun’un konuşmasından sonra Tuzla Vaizleri sunumlarını gerçekleştirdi. Konuşmacılar Mehmet Yazıcı İbadetin Kavramsal Boyutuna, Hasan Basri Yıldız Etkin Bir Hizmetin nasıl olacağına, Mücahit Torgut Peygamber varisi olarak din görevlisinin toplumun inşasında ki rolüne ve Osman Nuri Demir ise din hizmetine adanmış ömürlerden birisi olan Mehmet Savaş Hocayı anlatan bir konuşma gerçekleştirdiler.