30.11.2017

Müftülüğümüz tarafından Mevlid-i Nebi Paneli düzenlendi.

Mevlid Kandili dolayısı ile Tuzla Belediyesi ile Tuzla Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Mevlid-i Nebi Hz. Peygamberin örnek Hayatı adlı panel Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı’nda yapıldı.

İlçemiz Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu,  ilçe Sağlık Müdürü Maksut Kurçenli, İlçe Müftümüz  Aşır Durgun, Camii Dernek Başkanları, Camii İmam Hatipleri, Kuran Kursu öğreticileri ve öğrencileri, ve Tuzla halkının katıldığı program icra edildi.

Kuran Tilaveti ile başlayan Mevlid-i Nebi özel paneli İlçemiz Kaymakamı, Belediye Başkanı ve İlçemiz Müftüsünün açılış ve selamlama konuşmaları ile başladı. Müftülüğümüz İlahi Korosu’nun, Semazen gösterisi ile salonda bulunanlara ilahi ve kaside dinletisi sunuldu.

Programımız İlçemiz Müftüsü Aşır Durgun’un Moderatörlüğünde, İlçe Vaizleri Hasan Demirci, (Akrabaya ve Komşulara karşı Hz Peygamber) Osman Nuri Demir, (Aile reisi olarak Hz. Peygamber) Hasan Basri Yıldız, (Yetim ve mazlumlara sığınak olarak Hz. Peygamber) ve Mehmet Akif Coşkun,un  (Çocuklara ve Gençlere karşı Hz. Peygamber)  konuları panelde katılımcıları anlatıldı.

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Müftülüğü tarafından düzenlenen Mevlid-i  Nebi özel programının bitiminde programa katılanlara  “Peygamberimiz ve Güven Toplumu” isimli kitap ile gül hediye edildi.