09.09.2016

Eylül (2016) Aylık Mutat Toplantımız Yapıldı

Sayın Kaymakamımız Ali Uslanmaz Bey'in teşrifleri ile Eylül Ayı mutat personel toplantısı yapıldı. Kaymakamımız Ali Uslanmaz Bey, 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi gecesinde ve sonrasında camilerden kesintisiz Ezan ve Sala okumaları ve  üstün çabaları ve nöbetlere katılarak Kuran okuyarak,dua ederek üstün performans sergileyen tüm görevlilerimize ve Müftülüğümüze teşekkür etti.

Daha sonra İmam-Hatiplerimizin ilçe hakkında sordukları sorulara da açıklık getiren Kaymakamımız daha sonra toplantıdan ayıldılar. Kaymakam Bey'e teşrifleri nedeniyle Kurumumuz adına teşekkürlerimizi arz ettik.

Daha sonra Şube Müdürü Mustafa KABADAŞ'ın duyuruları ile toplantı devam etti. Duyurularda özellikle Kurban satım ve kesim mahallinde devam eden nöbetler hakkında bilgi verildi. Başkanlıktan ve İl Müftülüğü'nden gelen yazılar tebliğ edildi. Daha sonra Cami ve Kur'an Kurslarında yasaklı yayınların temizlenmesi bir kez daha hatırlatıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Yayınlarının Cami,Kuran Kursu ve okullara kazandırılması vurgulandı.

İlçe Müftüsü Yusuf SARIKAYA da toplantı gündemi çerçevesinde aşağıdaki konuları dile getirerek şunları söyledi:

"Değerli Arkadaşlar,

Hepinizi Allah'ın selamı ile selamlıyorum. Çoğunuz izinlerini yaparak döndü. Sıla-i rahim yaptınız.Hoş geldiniz.

Ben özellikle Kurban hissesi konusunu tekrar gündeme getirmek istiyorum. Malumunuz önceden SMS ile sizlere bu konuda geniş bilgi ve duyuru yapmıştık. Bu konuda geçen günlerde Eyüp'te yaptığımız toplantıya bazı arkadaşlarımızla katıldık. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz ÜNAL ve İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi YARAN Bey'lerin başkanlığında yapılan toplantıda bu yıl İstanbul'da hedef 50.000; Yurt genelinde 250.000 hisse olduğu belirtildi. Hocalarımız bizlere kurban dağıtılan ülkelerden çok acı hikayeler anlattılar. Verilecek bir kilo eti bile bekleyenlerin olduğunu unutmayalım. Bu nedenle her gün camimizde bu konuyu işleyelim. Bankaya gidemeyeceklere yardımcı olun. Hatta  bağış yapan cemaatinizin bir adet dekontunu da siz alın ve bayramdan sonra hangi camiden kim ne kadar bağışta bulunmuş tespitini birlikte yapalım. Deri toplama organizesi yapamıyoruz. Ancak ilçemizdeki inşaat cami ve Kur'an kurslarını biliyorsunuz. Oralara yönlendirin.

Cami  ve Kuran Kursu Kütüphanelerimizde yasaklı yayınların temizlenmesi işi çok önemli. Size verilen yasaklı yayınevlerinin kitaplarını ne camilerde ne de özel kütüphanelerinizde bulundurmayın.  Ayrıca Kütüphanelerimize Başkanlık ve Vakıf Yayınlarını kazandıralım. Bu arada İlçemizde Bezm-i alem Üniversitesi açılıyor. Buralara ve okullara geçen yıl olduğu gibi kütüphaneler oluşturalım. ÖNDER (İmam-Hatip Mezun ve Mensupları Derneği)'ne ait üç öğrenci yurduna ilçe olarak Diyanet Eserleri Kütüphanesi oluşturduk. Bu Cumartesi Genel Merkezde  bağışı sizler adına yaptım.

Bu arada mahallemizdeki Suriyeli fakirler ve diğer fakirlere Kurban Bayramı'nda kurban eti organzesi yapmayı unutmayalım.

19 Eylül Gaziler günüdür, bu nedenle belirlediğimiz camilerde programlar yapalım. Diğer camilerimizde de bu konuda sohbetler edelim. Arafat, Mevlana, Yavuz Sultan Selim, Gazi Merkez ve Sultançifliği Merkez Camilerimizde özel, diğer camilerimiz ise kendileri programlar yapsın. Kuran Ziyafeti ve Mevlit okuyalım. Gazilerimizi ziyaret edelim.

Değerli Arkadaşlar,

Sohbetlerimizde birlik ve beraberliğe vurgu yapalım. Camilerimize ve Kur'an Kurslarımıza özel olarak dikkat edelim. Fitnenin boş durmayacağını aklımızdan çıkarmayalım.

Bu vesile ile hepinizin Kurban Bayramı'nı tebrik eder, aileniz ve yakınlarınızla birlikte kazasız, belasız günler dilerim. Ülkemizi ve Alem-i İslam'ı her türlü beladan  Rabbimin  muhafaza eylemesini niyaz ederim. Tüm Şehitlerimizi ve özellikle de 15 Temmuz Milli İrade Şehitlerimizi rahmetle anarken, yakınlarına sabırlar dilerim. Gazilerimize de acil şifalar niyaz ederim."

Toplantı daha sonra sorulan bazı sorulara verilen cevaplarla son buldu.