03.12.2019

Hafızlık İcazet Merasimi

Müftülümüze bağlı Soğuksu Kur’an Kursunda hafızlığını tamamlayan 63 öğrencimizin hafızlık icazet merasimleri 01 Aralık 2019 Pazar günü Sultanbeyli Merkez Camiinde gerçekleştirildi.

Hafızların Yasin-i Şerif Tilaveti ile başlayan programda İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin MAŞALI tarafından hafızlığın ve muhafazasının önemini anlatan konuşma gerçekleştirildi. Konuşmasında Camilerde Hatmi Şerif ve Mukabelelerin ezberden okunması gerektiğini ifade ederek hafızların sünnet olduğu için Kuran-ı Kerime bakarak okumaları yönünde bir alışkanlık oluştuğunu, ancak bunun hafızlığı zayıflattığını belirterek hafızların Kur’anı Kerimi ezberden okumalarının adeta farz hükmünde olduğunu belirtti.

Sultanbeyli Müftüsü Hasan ERDOĞAN ve Soğuksu Kuran Kursu Mütevelli Heyeti Başkanı Fethullah AYDIN Hocanın da konuşma yaptığı merasimde gerçekleştirilen Kur’anı Kerim tilavetinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih KURT konuşma yaptılar.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin KESKİN de emeği geçenlere teşekkür ederek Sultanbeyli Belediyesi olarak Kur’an Kurslarının yanında olduklarını ve desteklerinin her zaman devam edeceğini belirten bir konuşma yaptılar.

Reis’ül Kurra Müşir YALÇIN hoca efendinin icazet duasının ardından hafızlık belgelerinin takdimi gerçekleştirildi.

Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kahraman ve Öğretim görevlilerinin iştirak ettiği programa; İlçe Müftülüleri, Emekli Müftülerimiz, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve işadamlarında bulunduğu yoğun bir katılım gerçekleşti. Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği program sonrası konuklara yemek ikramı yapıldı.