04.02.2020

“Evliliğe İlk Adım” seminerleri devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından; ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda topluma dini ve ahlaki bilgiler ekseninde rehberlik vazifesi yürütülüyor. Bu kapsamda aileleri tehdit eden riskler ve ortaya çıkan yeni soru ve sorunlar karşısında ailelerin manevi destek ışığında güçlendirilmesine yönelik rehberlik çalışmaları planlanıyor. Çalışmalar bağlamında Kur’an kursları öğreticilerine yönelik Kur’an ve sünnet ışığında aile ile ilgili temel öğreti ve becerilerin kazandırılması, aile içi iletişimin ilkeleri üzerinde konuşma ve bir farkındalık oluşturma üzerine seminerler düzenleniyor.

Bu itibarla ilçemiz Hacı Tevfikağazade Camii Konferans Salonunda cami görevlilerimize yönelik olarak İlçe Müftümüz Mustafa BİLGİÇ, Şube Müdürü Hüseyin ŞENKAYA, Uzman Vaiz Aytekin TOPAL ve Müftülük Vaizi Abdulkadir DEMİRCİ tarafından sinevizyon sunumu eşliğinde “Temel Aile Bilinci Eğitimi” semineri verildi.

“Evliliğe İlk Adım ” teması ile aile konusunda çeşitli başlıklar altında sunulacak olan seminerlerin birinci aşaması cami görevlileri, ikinci aşaması Kur’an Kursu Öğreticileri ve son aşamada ise katılım için başvuru yapan tüm vatandaşlarımızı kapsayacak olup seminer sonunda katılımcılara belge verilecektir.