15.09.2020

Müftümüz Sayın Tahsin AYDIN

Tahsin AYDIN

Şişli İlçe Müftüsü

14.01.1968 yılında Samsun'un Lâdik İlçesi Cüce Köyünde dünyaya gelmişim. İlkokulu köyümde tamamladıktan sonra 1980 yılında Amasya Taşova İmam Hatip Lisesi'ne başladım. 1987 yılında bu okuldan mezun olarak Selçuk Üniversitesi İlahiyat fakültesini kazandım.

Konya'da 1 yıl milli Gençlik Vakfı öğrenci yurdunda kaldım.

1988 yılında Konya Karatay ilçesinde İmam Hatip olarak görev aldım. Aynı zamanda da ilahiyat fakültesine devam ettim. 1992 yılında fakülteden mezun oldum.

1992 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Haseki diye maruf ama Konya'da bulunan Selçuk Eğitim Merkezi'nin açmış olduğu İhtisas Kursu imtihanını kazanarak bu kursta eğitimime başladım. 3. Dönem İhtisas kursunu 1995 Kasım ayında dönem ikincisi olarak bitirip Kars / Arpaçay Müftüsü olarak atandım.

1994 yılında, Stajyer Vaizlik imtihanını kazandım. Konya Müftülüğü emrinde Stajyer Vaiz olarak görev aldım ve Karatay müftülüğündeki İmam hatiplik görevinden ayrıldım.

Aynı yıl açılan müftülük sınavını da kazanmama rağmen İhtisas kursunda olduğum için müftülük görevinden feragat ettim. Bu arada Selçuk Üniversitesi İlahiyat fakültesinde Hadis Anabilim dalında yüksek lisansa başladım.

1995 senesinde çekilen kura sonucu Kars İli Arpaçay İlçesine müftü olarak atamam yapıldı. Kars/Arpaçay müftüsü iken açılan yurtdışı din görevliliği sınavını kazanarak 1996 yılında Almanya'nın başkenti Berlin'de 01.09 1996 tarihinde din görevlisi olarak göreve başladım.

BERLİN'DEKİ FAALİYETLERİNDEN BİR KISMI;

1. Ana Merkezi Berlin'de bulunan TD1 adlı, sahibi bir Türk olan uluslararası kablolu yayın yapan bir televizyon kanalında 6 yıl boyunca Ramazan aylarında “DİTİB Dini Bilgiler Yarışması” adı altında ödüllü bir program düzenledim. Bu programın hem sunuculuğunu hem de soruların hazırlanmasını kendim yaptım.
  2. Haftada bir gün Cuma akşamları aynı televizyonda “insanımız ve inancımız” adlı programı düzenledim.
  3. Gençlik faaliyetlerinde bulundum. Haftada bir gün Cami cemaatimizin genç delikanlılarıyla sohbet faaliyetlerinde bulundum.
  4. Haftanın 5 günü vatandaşlarımızın çocuklarına Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler dersi verdim.
  5. Futbol ve dini bilgiler müsabakaları düzenledik.
  6. Hac ve Umre programlarında yüzyüze aktif çalışmalar yaparken her yıl ulaştığınız sayının birkaç katına ulaştık.
  7. Vatandaşlarımızın çocuklarına Diyanet Avrupa ve Diyanet çocuk dergilerini tanıtarak yüksek miktarda abone olmalarını sağladık.

2002 yılında 6 yıllık görevimin bitmesi ile Şanlıurfa Siverek İlçe Müftüsü olarak göreve başladım.

SİVEREK'TEKİ HİZMETLERİMİZDEN BAZILARI;

1. Kutlu Doğum Haftalarını vesile edinerek vatandaşlarımıza ücretsiz binlerce Kur’an-ı Kerim hediye ettik.
  2. Kur'an kurslarımızın sayılarını arttırdık.
  3. Siverek’in Camisi olmayan yaklaşık 20-25 köyüne Cami yaptırdık.
  4. İlçe merkezinde bulunan ve beylikler döneminden kaldığı bilinen Ulu Cami ve Hasan Çelebi Camilerinin, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile Siverek İlçesi TDV Şubesi arasında protokol imzalayarak aslına uygun şekilde kısa sürede tadilat ve tamiratını tamamladık.
  5. Siverek'te fakir vatandaşlardan yaklaşık 3000 kişiye yemeğin verildiği SYD vakfı'nın açmış olduğu aşevinin kuruluş ve işletme safhasında bizzat görev aldık.
  6. Toplumsal Barış olaylarına öncülük ettik.

2006 yılında Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde göreve başladım.

ILGAZ’DAKİ HİZMETLERİNDEN BAZILARI;

1. Müftülüğümüze bağlı din görevlileriyle haftalık bölgesel eğitim ve motivasyon toplantıları yaptık.
  2. Merkezdeki din görevlilerimiz ile Haftada iki gün fıkıh ve tefsir dersleri yaptık.
  3. Vatandaşlarımızın desteği ile Ziraat Bankası'nda oluşturduğumuz bir zekât ve sadaka fonu ile orta ve yükseköğretimde okuyan yaklaşık 300 öğrencimize 2 yıl boyunca burs verdik.
  4. Bir camimize ait müştemilatı, eğitim faaliyetlerimizi daha verimli hale getirmek için “Din Görevlileri Derneği” haline getirdik.
  5. Eskimiş olan müftülük hizmet aracımızı yeniledik.

2008 yılında Kızılcahamam’a naklen tayin oldum.

KIZILCAHAMAM'DAKİ FAALİYETLERİNDEN BAZILARI;

1. Kur'an kursu sınıf sayısını 7'den 22'ye çıkardık
  2. Haftada iki gün merkezdeki personelimiz ile fıkıh ve tefsir dersleri yaptık
  3. 2008 yılı kışından başlamak üzere yaklaşık 2 haftada bir “Din Eğitimi Konferansları” adı altında 60 civarında konferans gerçekleştirdik ve bu konferansları Murat ÖZDEMİR isimli imam Hatip kitaplaştırdı
  4. 2009 yılında 160 civarında öğrencimize burs verdik
  5. 2010 yılında Pakistan depreminde 2011 yılında ise Somali'deki din kardeşlerimize maddi yardımda bulunduk
  6. Hapishanedeki mahkumlara Kur'an dersleri verdik
  7. Yaklaşık 20 yıldır atıl durumda bulunan Erkek Hafızlık Kur'an Kursu’nun A'dan Z'ye tadilat ve tamiratını yaptırarak 60 öğrenci ile hafızlık kursunu tam teşekküllü faaliyete geçirdik.
  8. Eski olan müftülük hizmet binamıza 1.kat ilave ederek eğitim ve konferans salonu kazandırdık.
  9. KİMDER (Kızılcahamam İmam Hatip Mezunları ve mensupları Derneği)’in kuruluşuna öncülük ettik.
  10. İlk defa Ankara il merkezi dışında taşrada İlim Yayma Cemiyeti'nin şubesini açtık.
  • Basılmamış 1 adet adet “Üç Aylar ve Fazileti” konulu kitabı bulunmaktadır.
  • Çeşitli sitelerde makaleleri yayınlanmıştır.
  • Başta Kutlu Doğum haftaları olmak üzere değişik yerlerde konferanslarım olmuştur.
  • 2014 yılı 10 ayından itibaren Ankara il müftü yardımcılığına atandım.
  • 2020 yılı 9 aydan itibaren ise Şişli Müftüsü olarak görevime devam etmekteyim.

İyi derecede Arapça ve Almanca orta derecede ise İngilizce biliyorum.

Evli ve 4 Çocuk Babasıyım.