11.02.2020

Müftülüğümüzde İhtida Töreni

İlçemiz de  ikamet eden Filipin uyruklı Maricel GALLEGO İhtida Töreni ile kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Aslen Filipin uyruklu olan  Maricel GALLEGO, İslam dinini seçerek Yağmur ismini aldı. Kendi isteği ile Müslüman olmaya karar vererek Müftülüğümüze  müracaatta bulunan Maricel GALLEGO için İhtida Töreni düzenledi.

Törene İlçe Müftümüz İsa SAĞLAM, Şube Müdürü Hanifi DURSUN, İlçe Murakıbı Mehmet Fahrettin ÇAYA, İlçe Vaizi Ali ÖZTÜRK  ve Yağmur Hanımın yakınları katıldı. İlçemiz Müftümüz İsa SAĞLAM törende yaptığı konuşmasında, Allah'ın birliği, O'na teslimiyet üzere olmamız gerektiği üzerinde durdu. İslam'a girmek Allah'a ve Hz. Muhammed'in Allah'ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun getirdiklerine inanmakla olur. Bu ifadeyi şehadet kelimesinde özetlemiş oluruz.” diyerek hanımefendiyi tebrik etti.

İlçe Müftümüzün konuşmasından sonra kelime-i şehadet getirerek İslam ile müşerref olan ve Yağmur ismini alan  Maricel GALLEGO' ya 'ihtida belgesi'(Müslüman olma belgesi) ile islam Dini ile ilgili çeşitli kitaplar ve hediyeler verildi.