27.03.2019

SİLİVRİ MÜFTÜLÜĞÜNDEN ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİNİ ANMA PROGRAMI

Silivri Müftülüğümüzce hazırlanan “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma” programı 23 Mart 2019 Cumartesi günü Ömer Nasuhi Bilmen Konferans ve Nikah Salonu’nda gerçekleşmiştir.

Müftülüğümüzün gayretleri ve İlçemizdeki hayırseverlerin desteği ile yaklaşık olarak 500 kişi kapasiteli Konferans ve Nikah Salonunda yapılan program halkımızın yoğun ilgisi olduğu görülmüştür.

Program akışı şu şekilde gerçekleşmiştir.

Murakıp Mehmet Fahrettin Çaya’nın sunumuyla gerçekleşen programda Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi İstanbul Fatih Camii baş İmam-Hatipi hafız Bünyamin TOPÇUOĞLU Kur'an-ı Kerim okumuştur.

Silivri Müftüsü İdris Çatmakaş selamlama konuşması yapmıştır.

Diyanet işleri Başkanlığımızca Türkiye genelinde yapılan Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirini okuma yarışması ilçemiz birincisi Silivri Kız Anadolu İmam- Hatip Lisesi öğrencisi Şeyma Ay programda “Çanakkale Şehitlerine” şiirini okumuştur.

Diyanet işleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih KURT “Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma” temalı konferansı sunmuştur.

Program İlçemiz Şiir yarışması birincisi Şeyma AY'a Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih KURT tarafından hediye takdimi ile nihayete ermiştir.