27.03.2018

SİLİVRİ MÜFTÜLÜĞÜ'NDE İHTİDA TÖRENİ

İlçemiz Kavaklı mahallesinde ikamet eden Ukrayna doğumlu İryna ZYMONİA ihtida töreni ile kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Aslen Ukraynalı olan ve  İslam dinini seçen İryna ZYMONİA, Emine ismini aldı. Kendi isteği ile Müslüman olmaya karar vererek Müftülüğümüze  müracaatta bulunan İryna ZYMONİA için İhtida Merasimi düzenledi.

Törene İlçe Müftüsü İdris ÇATMAKAŞ, Şube Müdürü Mehmet Fahrettin ÇAYA ve Emine hanımın yakınları katıldı. İlçemiz Müftüsü İdris ÇATMAKAŞ  törende yaptığı konuşmasında, Allah'ın birliği,   O'na teslimiyet üzere olmamız gerektiği üzerinde durdu. İslam'a girmek Allah'a ve Hz. Muhammed'in Allah'ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun getirdiklerine inanmakla olur. Bu ifadeyi şehadet kelimesinde özetlemiş oluruz.” diyerek hanımefendiyi tebrik etti.

İlçe Müftümüzün konuşmasından sonra kelime-i şehadet getirerek İslam ile müşerref olan ve Emine ismini alan İryna ZYMONİA’ ya 'ihtida belgesi'(Müslüman olma belgesi) verildi.