17.07.2017

SİLİVRİ MÜFTÜLÜĞÜ 15 TEMMUZ PROGRAMLARI

İlçe Müftülüğümüzün planlama ve koordinesinde, Diyanet işleri Başkanlığımızın 15 Temmuz programları Hk. Genelgesi çerçevesinde bir dizi program gerçekleştirildi. Programların düzenli bir şekilde yapılması ve aksaklığa meydan verilmemesi için gerekli denetim ve rehberlikler yapılarak tedbirler alındı.

• İlçemizdeki şehit ve gazi yakınları ziyaret edilerek şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okunarak dualar edildi.
  • Görevlilerimizle, 15 Temmuzda yapılacak programların  tebliği ve gereken önemin gösterilmesi için 10 Temmuz Pazartesi günü Silivri belediyesi konferans salonunda toplantı yapılarak gerekli talimatlar verildi.
  • 11 Temmuz 2017 Salı günü ilçemiz Merkez Piri Mehmet paşa Camiinde Şehitleri için Kur’an-ı Kerim ve mevlid programı yapıldı. Program sonunda camii dışında pilav ikramı yapıldı.
  • 14 Temmuz 2017 Cuma günü Cuma namazı öncesi camilerde vaaz yerine bu toprakları vatan kıldığımız günden beri değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı" yapıldı. Program sonunda Ülkemiz genelinde okunan 100 bin hatm-i şerifin duası yapıldı.
  • 15 Temmuz sürecinin özellikle gelecek nesiller nezdinde bir ruha dönüştürülmesi amacıyla 14 Temmuz Cuma günü tüm yaz Kur'an Kurslarımızda "Şehitlerimizi Anma Özel Programı" gerçekleştirildi.
  • 14 Temmuz Cuma günü Merkez Piri Mehmet paşa camimizin bahçesinde '15 Temmuz Hain Darbe Girişimi' fotoğraf sergisi  yapıldı.
  • 15 Temmuz 2017 gecesi cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulması sağlandı.
  • 15 Temmuz 2017 Cumartesi gününü 16 Temmuz 2017 Pazar gününe bağlayan gece saat 00.13'te Silivri ilçemizdeki caminin tümünde ve Silivri  meydanda “15 Temmuzu şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programında  eşzamanlı olarak salâlar okundu.
  • 15 Temmuz 2017 Cumartesi gününü 16 Temmuz 2017 Pazar gününe bağlayan gece Silivri  meydanda yapılan “15 Temmuzu şehitlerimizi Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programında (12) Din Görevlimiz tarafından 40 dk. Kur’an-ı kerim tilaveti yapılarak Silivri Müftüsü İdris ÇATMAKAŞ tarafından hatim duası yapıldı.
  • 11 Temmuz 2017  Salı günü öğle namazından önce Merkez Piri Mehmet Paşa Camimizde, 15 Temmuz Cumartesi günü Öğle namazından önce Alibey Mahallesi Camiinde, 16 Temmuz Pazar günü Öğle namazından önce Esentepe Camiinde Şehitlerimiz İçin Kur’an-ı Kerim ve mevlid programları düzenlendi.
  • 16 Temmuz 2017  Pazar günü yatsı namazından önce Merkez Piri Mehmet Paşa Camimizde Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak dua edildi.

SİLİVRİ MÜFTÜLÜĞÜ