27.06.2018

Silivri'deki tüm camilerde ve Kur’an Kurslarımızda yaz Kur'an kursları başladı

Yaz Kur'an Kursların başlaması dolayısıyla KİPTAŞ Camisi'ndeki açılış programında konuşan İlçemiz Müftüsü İdris ÇATMAKAŞ, öğrencilerin yaz tatili münasebetiyle Kur'an, cami, dostluk ve kardeşlikle buluştukları bir gün olduğunu, o bakımdan son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Çatmakaş, "Allah Kur'an-ı Kerim'inde 'Bir işten boşa çıktığın, bir işi tamamladığın zaman hemen yenisine yönel' diye buyuruyor. Bu yavrularımız da öyle yaptı. Okullarını bitirdiler. Şimdi bu tatilde camilerimizi, kurslarımızı ve bu güzel mekanları, güzellikleriyle masumiyetleriyle süslediler." dedi.

Türkiye'de ilk ve orta okul çağında yaklaşık 10 milyona yakın öğrenci bulunduğunu söyleyen belirten, şöyle devam etti:

"Her yıl, bu 10 milyon öğrencinin 2-3 milyon kadarı camilerimize ve Kur'an kurslarımıza geliyor. İki ay süreyle cami, Kur'an, cemaat, namaz ve ibadetle tanışıyor. Bu çok önemli bir vesile ve vasıta. Çocuklarımızın kendi milli ve manevi aidiyetleri, kimlikleri ülkemizin geleceği adına çok önemlidir. O bakımdan bu güzel vesileyi en güzel şekilde değerlendiren hocalarımıza velilerimize ve bu işe gönülden destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Program sonunda yaz Kursuna gelen öğrencilere ikramlarda bulunularak toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.