02.03.2017

2017 Yılı Hac Kesin Kayıtlarına İlişkin Bilgi Notu

KESİN KAYIT TARİHLERİ ve ÜCRET ÖDEME:

1. 2017 yılı hac kesin kayıtları 03 Mart-13 Mart 2017 tarihleri arasında aşağıda belirtilen kayıt merkezlerinde yapılacaktır.
  2. Süresi geçtikten sonra müracaat edenlere herhangi bir kayıt hakkı verilmemektedir.
  3. Hacı adayları; kesin kayıt işlemi, belge - pasaport teslim edilmesi, malzemelerinin teslim alınması gibi her türlü iş ve işlemi HANGİ KAYIT MERKEZİNDEN KAYIT OLDU İSE O KAYIT MERKEZİNDEN yaptıracaktır.
  4. Hacı adayları, hac ücretlerini kesin kayıt esnasında peşin olarak anlaşmalı bankalara yatıracaklardır. Bu bankalar; Türkiye Vakıflar Bankası , T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş., Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş, Ziraat Katılım Bankası , Vakıf Katılım Bankası ve P.T.T Banklarına yatırılacaktır.
  5. Ancak Albaraka Türk ve Vakıf Katılım Bankalarında, masraf ve vade farkı almaksızın taksitlendirme yapılarak ödeme kolaylığı sağlanmaktadır.

KURBAN ÜCRETLERİ:

1. Kurban ücretleri hac ücretlerine dâhil olup, ayrıca kurban parası adı altında her hangi bir ücret yatırılmayacaktır.

PASAPORT İŞLEMLERİ:

1. Kesin kayıtlarını yaptıran vatandaşlarımız en az 28 Şubat 2018 tarihine kadar geçerlilik süresi olan pasaportlarını kesin kaydını yaptırdığı kayıt merkezine 21 Nisan 2017 tarihine kadar teslim edeceklerdir. Pasaportu olmayanlar bir an önce emniyet müdürlüklerinden pasaport için randevu almaları gerekmektedir.

HAC HAZIRLIK KURSLARI:

1. Hacı adaylarımızın eğitimlerine yönelik “Hac Hazırlık Kursları” 30 Nisan,  7 Mayıs, 14 Mayıs ve 21 Mayıs 2017 tarihlerinde, 39 ilçede yapılacaktır. Seminer yer ve saatlerini gösteren listeler il ve ilçe müftülüklerinden temin edilebilecek, ayrıca İstanbul Müftülüğünün istanbul.diyanet.gov.tr internet sitesinde yayımlanmaktadır.

MENENGOKOK AŞISI:

1. Her hacı adayımız Arabistan’a çıkmadan önce mutlaka menengokok aşısı yaptırması gerekmektedir. Aşı uygulaması, Ramazan ayından sonra İl Sağlık Müdürlüğü’nün belirleyeceği 39 ilçedeki aşı merkezlerinde yapılacak olup, aşı merkezlerinin adı, adres ve telefonları İl Müftülüğünün istanbul.diyanet.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Ayrıca bu yerlerin adreslerini gösteren listeler 30 Nisan 2017 tarihinde 39 ilçede başlayacak ve dört hafta yapılacak olan seminerlerde hacı adaylarına dağıtılacaktır.

HAC MALZEMELERİNİN DAĞITIMI:

1. Hac Malzemeleri Ramazan Bayramı'ndan sonra hacı adaylarının kesin kayıt yaptırdığı kayıt merkezinden teslim alınacaktır.  Malzeme dağıtımının kesin tarihi Ramazan Bayramı'ndan sonra İl Müftülüğünün istanbul.diyanet.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

HAC ÇIKIŞ VE DÖNÜŞ TARİHLERİ:

1. Hac çıkışları 31 Temmuz-26 Ağustos 2017; dönüşleri ise 05 Eylül- 30 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

KAFİLE  BİLGİSİ VE GİDİŞ TARİHLERİ:

1. Hacı adaylarımızın kafile bilgisi ve kesin gidiş-dönüş tarihleri Ramazan Bayramı’ndan sonra http://www.hac.diyanet.gov.tr adresinden yayımlanacaktır.

İSTANBUL İLİ HAC KESİN KAYIT MERKEZLERİ:

1.         İstanbul Müftülüğü Hac Kesin Kayıt Merkezi:

0212- 512 23 20 (Pbx) 0212- 520 51 90 Fak:0212-512 88 03

(Fetva Yokuşu No.36 (34460) Süleymaniye / Fatih / İstanbul)

2.         Bakırköy Müftülüğü Hac Kesin Kayıt Merkezi:     0212 571 63 47, 0212 570 70 23

(Kartaltepe Mah. Terakki Cad.  No:4  Bakırköy)

3.         Kadıköy Müftülüğü Hac Kesin Kayıt Merkezi:  (Haydarpaşa Camii Altı)   0216- 338 07 60

(Rasim Paşa Mah. Rıhtım Cd. Haydarpaşa Gar Yolu- Kadıköy)

4.         Kartal Müftülüğü Hac Kesin Kayıt Merkezi:  216- 473 38 50

(Cevizli Mah. Mustafa Kemal Cad. No. 9 D.1 Kartal)