05.09.2019

İlçe Müftüleri toplantısı Eyüpsultan’da yapıldı

Her ay mutat olarak düzenlenen İlçe Müftüleri Toplantısı, Eyüpsultan İlçe Müftülüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşti.

İstanbul Müftü Yardımcıları ve İlçe Müftülerinin katıldığı toplantıda konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı “Bir zamanlar müntesibi olmaktan her zaman büyük onur duyduğum bu camia bünyesinde yeniden aktif görev yapma imkânı bulmuş olmak benim için ifade edilemez bir bahtiyarlıktır. İstanbul Müftülüğü olarak asli hedefimiz, bu topluma hizmet sunan tüm meslektaşlarımızın hem aidiyetlerini kuvvetlendirecek, hem de marifetlerini geliştirecek bir yaklaşımı esas almak olacaktır. Bütün bunları, ilçe müftülüklerimizle güç birliği ederek ve eşgüdümü elden bırakmayarak gerçekleştirebileceğimiz muhakkak. Diyanet İşleri Başkanlığımız toplumun her köşesine, en kılcal damarlarına varana kadar hizmet sunuyor. Bu denli genişliğe ve çeşitliliğe sahip hizmetler, ancak İl Müftülüğü ile İlçe Müftülükleri arasında muhabbet ve gönüllük duygusu temelinde kurulacak olan işbirliği ve görev dağılımı sayesinde yerine getirilebilir.” diye konuştu.

Toplantı gündem maddeleri üzerine yürütülen müzakerelerle tamamlandı. 05.09.2019