12.11.2018

İkitelli Mehmet Aydın Camisi Temel Atma Töreni

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Mehmet Aydın Camisi temel atma törenine katıldı.

Programda konuşan Yılmaz, “Mabet Kabe’nin, Mescid-i Nebi’nin şubesi, müminlerin buluştuğu yer demek. O bakımdan hepimizin bir şekilde aidiyet hissettiği bir mekân demek. Mescid-i Nebi, hiç şüphesiz Efendimizin (SAV) ashabını ilmek ilmek dokuduğu yer idi. Bu yapılan yer de onun şubesi olduğu için bu manada anlamlı. Bu mekânın biraz daha iş muhitinde olması dolayısıyla çalışan kardeşlerimizin ezan okunduğunda ve vakit bulduklarında bu mabede gelip gönüllerini Rablarına arz edebilmeleri gerçekten büyük mazhariyet. Çağımızda dış etkenlerden çok etkileniyoruz. Gönül dünyamız duyduklarımızla, gördüklerimizle bir şekilde istilaya uğruyor. Ama her şeye rağmen Rabbımıza ayıracağımız bir zamanımızın olması ve bunun da mabette olması ayrı bir anlam ifade ediyor. Burada zaten bu maksatla yapılmış bir camimiz vardı. Ama teknik sebeplerle yenilenmesi iktiza etti. Bugün güzel bir günde, hafta başında işe başlamış oluyoruz. Cenab-ı Hak tamamına erdirsin inşallah.” dedi.

“Cami merkezli bir medeniyetin mensubuyuz” diyen Yılmaz, şunları söyledi:
“Kur’an-ı Kerim’de Allah Teala hazretleri camilerin, mabetlerin, mescitlerin kıyamet gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekatını veren ve Allah’tan başkasından korkmayanlardan tarafından imar edileceğini söylüyor. Tabi ki, mescit gönül imarı için önemli bir yer. Aslolan gönüllerin imarıdır. Gönüllerin imarı da mabette başlar. Gönüller mamur olmadan, mabetlerin mamur olması mümkün değildir. Biz gönül imarı için mabede muhtacız. Mabetlerimizi çoğaltmak, kemiyetinden çok keyfiyetini artırmak zorundayız. Cemaatin buluştuğu yer olmasını sağlamak durumundayız. Bu manada camilerin daha fonksiyonel olması sadece mabet değil, aynı zamanda mektep, kütüphane ve dostlukların paylaşıldığı yer olması önemlidir. Bu mabedin de bu fonksiyonlarını icra edecek şekilde tamamlanmasını temenni ediyoruz.”

Mehmet Aydın Camisi, teknik nedenlerle yıkılarak yerine yenisi yapılması kararı alındı. Hayırsever vatandaşlarca yapımı üstlenen caminin açılışına ayrıca Başakşehir Kaymakamı Kazım Tekin, Başakşehir Müftüsü Necdet Arman, Sarıyer Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu ve vatandaşlar katıldı. 12.11.2018