11.11.2018

Büyükçekmece’de Cami Gençlik Buluşması

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Büyükçekmece Kuba Camisi'nde sabah namazında gençlerle buluştu.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve tesbihatın yapıldığı buluşmada, dualar edildi. Programda konuşan Yılmaz, “Allah Teala, insanoğluna yeryüzünü imar için bir ömür veriyor. Bu dünyadaki sayılı nefeslerimizi, bize ayrılan ömrü tamamlayıp ebedi âleme gidiyoruz. Bize verilen ömrün en değerli zamanı gençlik zamanıdır. O yüzden gençlerin kendi değerleriyle buluşması ve ecdadına layık olarak yetişmesi bir milletin bekası için olmazsa olmaz şartlardandır.” dedi.

Yılmaz, şunları söyledi:
“Gençlik ve gençler milletin istikbal potansiyelidir. Bu yüzden gençlik ve gençler çok önemsenmiştir. Kur’an’da hayatlarını tevhid mücadelesine ayırmış gençlerden bahsedilir.  Hz. İbrahim’in Nemrud ve kavminin putlarına karşı tevhid mücadelesi,  Hz. Yusuf’un genç yaşta başından geçen problemler, Hz. Musa’nın Mısır’da Firavun’un sarayında çektiği sıkıntılar, Hz. Meryem’in iffeti uğruna çektikleri, Ashâb-ı Kehf ‘in mücadelesi bunlara en güzel örnektir. Başta Kur’an ve Hz. Peygamber (s.a)’in uygulamaları olmak üzere İslâm gençlere ve gençliğe büyük bir değer atfetmiştir. Hz. Peygamber’in etrafında sorumluluk ve yetki verdiği insanların büyük çoğunluğu gençlerden oluşmaktaydı.”

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gençleri önemsediği için bu seneki Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerinin temasını ‘Hz. Peygamber ve Gençlik’ olarak belirlediğini söyleyen Yılmaz; “Bir milletin en önemli kitlesi gençliktir. Bizim de hedefimiz gençliğimizdir. Gençlerimizi önemsiyoruz ve onlarla mabette buluşmayı değerli buluyoruz. Çünkü bizim Rabbımıza yönelik duygularımızın en yoğun olduğu mekan ve onların burada babalarıyla, amcalarıyla, büyükleriyle beraber olmalarının gönül dünyalarında ayrı bir yer edineceğini düşünüyor ve inanıyoruz. Çünkü caminin güzel hatırası onların zihinlerinde önemli bir iz bırakacaktır” diye konuştu.

Programa Büyükçekmece Kaymakamı Dr. Mehmet Özel, İstanbul Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar ile Büyükçekmece Müftüsü İrfan Üstündağ katıldı. Program sonunda cemaate çorba ikram edildi. 11.11.2018