11.10.2018

GERORGIANA-ANDREEA NICA (DİLARA) İSLAMLA TANIŞTI

Romanya asıllı GERORGIANA-ANDREEA NICA Sarıyer İlçe Müftüsü Oğuzhan KADIOĞLU’ nun başkanlığında 11.10.2018 Perşembe günü gerçekleştirilen ihtida merasimi ile kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

İlçe Müftülüğüne Müslüman olmak için müracaat edenGERORGIANA-ANDREEA NICAkelime-i şahadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.

Müslüman olduğu için mutlu olduğunu belirtenGERORGIANA-ANDREEA NICA, ismini de “DİLARA” olarak değiştirdi. GERORGIANA-ANDREEA NICA’ un ihtida merasimine Eşi ve ailesi şahitlik ettiler.

Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasimi İlçe Müftüsü Oğuzhan KADIOĞLU, İslam Dini’ nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından GERORGIANA-ANDREEA NICA’ un kelime-i şahadet getirmesi ve yapılan dua ile son buldu.

İhtida töreni sonrasında İlçe Müftüsü Oğuzhan KADIOĞLU, GERORGIANA-ANDREEA NICA’ a “İhtida Belgesi” ni ve Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından Kur’an-ı Kerim ve İslam İlmihali hediye etti.