07.07.2021

Mehmet MUSLU - Sarıyer İlçe Müftüsü

ÖZGEÇMİŞ: 1968'de Muğla’nın Fethiye İlçesinde doğdu. 1988'de İzmir İmam Hatip Lisesi, 1993'de Marmara Üniversitesi İlahiyat Meslek Yüksek Okulu,1997'de Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, 2022'de Ahmet Yesevi Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü'nde yüksek lisansını tamamladı.

Diyanet'ten aldığı burs üzerine 1988'de Şanlıurfa İli merkez Göktepe Köyü Camii'nde İmam Hatip olarak göreve başladı. Muğla merkez Orhaniye ve Kırkbirevler Camii'lerinde, İstanbul-Ümraniye Mevlana Camii'nde ve Bursa-Nilüfer Minareliçavuş Mahalle Camii'nde İmam Hatip olarak görev yaptı.

Müftülük görevine 1998'de Van Bahçesaray'da başladı ve 2001'de Aksaray Eskil'e, 2003'de Aydın Sultanhisar'a, 2006'da Antalya Kemer'e, 2011'de Ankara Polatlı'ya, 2017'de İstanbul Beylikdüzü'ne, 2019'da Beşiktaş'a, 2021'de Sarıyer'e atandı.

2009'da Norveç Stavanger'de Ramazan ayı yurt dışı görevinde bulundu. 1999 yılından itibaren çeşitli yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Organizasyonlarında Din Görevlisi ve Kafile Başkanlığı yanında Medine'de Tercüman, Ekip Başkanlığı Personeli, Bölge Sorumlusu ve Ekip Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

Diyanet İşleri Başkanları Prof. Dr. Ali Bardakoğlu ve Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından Teşekkür Belgeleri ile Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından da Başarı Belgesi ile taltif edildi. Görev yaptığı ilçelerde öncülük ettiği Camiler, Kur'an Kursları vb. hizmetleri nedeniyle İlçe Kaymakamlarınca takdir, teşekkür, başarı ve üstün başarı belgeleri ile taltif edildi.

İstanbul Beylikdüzü'nde Diyanet Vakfına önemli ölçüde müştemilat kira geliri sağladı. Hz. Ali Camii Gençlik Merkezi, Fatih Sultan Mehmet Camii'ne iki adet lojman alımı, 4 ayrı yerde 4-6 yaş Kur’an Kursu açılışı nedeniyle Beylikdüzü Kaymakamı Mehmet Okur tarafından Başarı Belgesi ile taltif edildi.

Beşiktaş'ta Barbaros Hayrettin Paşa Camii inşaatının başlamasına yönelik tüm çalışmaları, Boğaziçi Üniversitesi kampüs yakınında bulunan Cami ve öğrenci yurdu yeri ile Ihlamur Hafızlık Kız Kur'an Kursu  yerinin tahsis vb. çalışmalara önemli katkılarına ilaveten Beşiktaş'ta ilk 4-6 yaş Kur’an Kursunun açılması, Ahmet Akyıldız Camii 4-6 yaş Kur’an Kursu'nun hazırlık çalışmaları, Yahya Efendi Camii Gençlik Merkezi, Çocuk Kütüphanesi ve Çalışma Atölyesi projesine yönelik tahsis çalışmaları nedeniyle Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan tarafından Üstün Başarı ve Başarı Belgesi ile taltif edildi. Sarıyer İlçe Müftüsü olarak halen görev yapan Mehmet Muslu, Arapça ve İngilizce bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.